Zwolle en Badminton Nederland tekenen voor Europacup

Zwolle – Woensdagmiddag op het stadhuis is het samenwerkingscontract tussen de Gemeente Zwolle en Badminton Nederland respectievelijk getekend door Gerrit Piek (wethouder sport) en Martijn van Dooremalen (technisch directeur Badminton Nederland) waarbij de samenwerking voor de Europacup voor 2011 een feit is en zo mogelijk een samenwerking voor 2012 en 2013 kan ontstaan.

De organisatie van de Europacup, van 15 tot en met 19 juni a.s., mikt op 200 tot 300 bezoekers per dag. En als het aan Gerrit Piek ligt dan zitten er over een maand veel kinderen op de tribunes. “Dit toptoernooi is een uitgelezen kans voor de Zwolse jeugd om eens echt Europees topbadminton te zien” geeft Piek aan, “Een mooi kans om eens iets anders dan voor voetbal te kiezen”. Naast het feit dat verleden jaar tropische temperaturen ontstonden in de sporthal, waardoor er weinig publiek was, heeft de organisatie dit jaar 5 bedrijven gevonden welke de gehele entree gelden voor haar rekening nemen. Hierdoor is de toegang voor alle dagen geheel gratis.

Op dit moment zijn 16 kampioensteams ingeschreven uit Hongarije, Turkije, Ierland, Frankrijk, Engeland, Spanje, IJsland, Luxemburg, Nederland (Duinwijck en van Zundert Velo), Portugal, Zwitserland, België, Rusland, Italië en Tsjechië. De voorronden zijn gepland op 15 tot en met 17 juni, de kwart- en halve finales op 18 juni en de finale op 19 juni a.s. Voor meer: www.eurobadmintonzwolle.com .

Artikel delen:

Reageer