Sander van Maastricht-toernooi krijgt vervolg op 28 mei

Zwolle – Na het succes van de eerste versie, houden vrienden van de in 2009 overleden Sander van Maastricht weer het voetbaltoernooi dat ter nagedachtenis zijn naam draagt. Plaats van handeling op 28 mei is sportpark De Weide Steen van WVF.

svmtoernooiposter.jpg

Het wordt een familiedag, waarbij ook kinderen zich volop kunnen vermaken, bijvoorbeeld door zich te laten schminken, zeggen de organisatoren. Het toernooi draagt de naam van een trouw lid van WVF, die op 25 april 2009 op 25-jarige leeftijd in het ziekenhuis in Utrecht als gevolg van een ernstige ziekte overleed. De laatste wens van Sander was dat er een toernooi georganiseerd zou worden ter nagedachtenis aan hem. Dat eerste toernooi in 2010 krijgt nu dus een vervolg op 28 mei 2011. Het toernooi begint om 9.30 uur en er spelen maar liefst 15 teams uit Zwolle en omstreken mee. Daarmee is het deelnemersveld nog groter dan vorig jaar. In drie poules van vijf teams strijden zij om de eer.


Familiedag
Deelnemers zijn vijf huidige teams van WVF, twee van SV Zwolle, twee van Heerde, drie van SVI en één van VSW. Daarnaast doen een vriendenelftal van Sander en een elftal oudgedienden van WVF mee. De organisatie van het toernooi is in handen van Robbie van Ankum, Merijn Kok en Dennis Schrijver, vrienden van Sander van Maastricht. ‘We willen er een gezellige, familiedag van maken en nodigen iedereen uit om een kijkje te nemen’, aldus Van Ankum. Dat loont de moeite. Er is een ijscoman en een springkussen aanwezig.

Tussen de wedstrijden door vinden er spellen zoals latjeschieten plaats. Daarbij zijn extra prijzen te verdienen. Vanaf 15.00 uur begint de drive-in die wordt verzorgd door Powerforce. Vanaf 17.00 uur treden de bekende zangers Harm Wolters, Lytse Hillen en Dominique Vos op. Van Ankum: ‘Het wordt ongetwijfeld een toptoernooi met een spetterend feest als afsluiting.’

Artikel delen:

Reageer