Bewoners Stadshagen willen energiebedrijf opzetten

Zwolle – Op dinsdag 24 mei wordt een informatiebijeenkomst over het opzetten van een energiebedrijf voor inwoners van Stadshagen georganiseerd. Een buurtenergiebedrijf is een lokaal energiebedrijf dat voor 100% door bewoners wordt opgezet en staat in dienst van de lokale wijkgemeenschap.

Het voordeel van zo’n opzet is dat tegen lage kosten energie ingekocht en weer verkocht wordt. Het bevorderen van duurzame energie door bijvoorbeeld de plaatsing van zonnepanelen, windmolens of andere herwinbare energie is een belangrijke doelstelling. Met deze methode is het mogelijk om zelf de energieprijs in de hand te houden en minder afhankelijk te worden van de grote energiebedrijven. De bijeenkomst vindt plaats in de ontmoetingsruimte aan de Tiendschuurstraat 66 van 20.00 uur tot uiterlijk 21.30 uur. Deze bijeenkomst is een initiatief van de vrijwillige werkgroep Duurzaam Stadshagen. Meer informatie is te vinden op www.duurzaamstadshagen.nl.

In Nederland zijn al 28 particuliere initiatieven bekend en werkend. Daarnaast zijn zo’n 100 projecten in voorbereiding. Er is intussen al veel ervaring opgedaan. Die ervaring komt vervolgprojecten ten goede. De Gemeente Zwolle stimuleert initiatieven die passen binnen de uitwerking van het brede project van Duurzaam Zwolle. Een buurtenergiebedrijf past daar uitstekend in. De werkgroep Duurzaam Zwolle wil via een informatiebijeenkomst belangstellenden interesseren in de mogelijkheden en roept inwoners op om deze bijeenkomst bij te wonen. Opgave is gewenst (i.v.m. zaalgrootte en koffie/thee) via duurzaamstadshagen@gmail.com.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Goed streven:

  Wat willen wij bereiken?
  Eigenlijk vrij simpel: minder energieverbruik in de bestaande woningbouw in Stadshagen en dat scheelt ook nog eens in de portemonnee!

  3e ken ik niet, maar Herman & Louis zijn toppers: komt vast goed!


  Maak melding

 2. En nu nog even iemand vinden die er zeer veel tijd in wil gaan steken, er moet immers worden:
  – geoffreerd
  – gefactureerd
  – incasso’s voltrekken
  – algemene administratie uitgevoerd
  – etc.

  Heb het idee dat men dat onderschat. De grote bedrijven met een professionele adminsitratie hebben daar al moeite mee……


  Maak melding

Reageer