Het weer: bewolkt

Zwolle – Donderdag is er vrij veel bewolking en laat de zon zich minder vaak zien. Tegen de ochtend ontstaan er aan de Hollandse kust al enkele lichte buien. In de loop van de ochtend trekt het gebied met buien verder het land op. Vooral in het noorden kunnen hierbij enkele volwassen buien ontstaan, waarbij een klap onweer niet is uitgesloten. In het zuiden mogen de buien eigenlijk geen naam hebben – Zeeland zou de dans nog wel eens geheel kunnen ontspringen.

11-05-2011_weerfoto__kamperpoort_vogeltjesbuurt_.jpg
Kamperpoort

Aan het begin van de middag maakt vooral het noordoosten kans op buien. In het westen wordt het dan droger en breekt de zon goed door. De temperatuur loopt morgen op naar 15 graden aan zee tot 18 of 19 graden in het oosten en zuidoosten. Er steekt overdag een matige westenwind op, windkracht 4. Vrijdag begint op veel plaatsen met flink wat zonneschijn. ’s Middags ontwikkelen zich stapelwolken, die lokaal uitgroeien tot een kleine regenbui. In het westen langs de kust en in het zuidwesten van het land laat de zon zich wat vaker zien. In het zuidoosten van het land blijft het mogelijk ook droog. Het wordt iets warmer dan op donderdag, doordat de zon een grotere rol speelt in het weerbeeld.

Zaterdag neemt de kans op een enkele bui toe en wordt het ook frisser. In het binnenland wordt het nog 16 of 17 graden, maar de kustprovincies moeten het doen met slechts 14 graden. Bovendien staat er vrij veel wind uit het westen tot noordwesten, windkracht 3 tot 5. Vanaf zondag wordt de kans op neerslag van betekenis groter. Met maxima rond 15 graden is het vrij fris voor de tijd van het jaar, normaal wordt het half mei ongeveer 17 graden. De zon heeft het moeilijk, maar zal zich zeker nog wel af en toe laten zien.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer