Eerste paal voor hoofdzwembad aan Ossenkamp

Zwolle – De eerste paal van het nieuwe hoofdzwembad van Zwolle gaat volgende week vrijdag de grond in! En als alles volgens planning loopt zal het zwembad eind 2012 de deuren kunnen openen. Een zwembad dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft en zwemmen op maat biedt voor allerlei soorten doelgroepen. Wethouder Piek en de heer Hazen van Pellikaan Bouwbedrijf zullen samen het startsein voor de bouw geven.

 

aquabad_zwolle.jpg

 

Het nieuwe zwembad kent vele mogelijkheden. Zo krijgt het instructiebad een volledig beweegbare bodem en kan straks elk bassin afzonderlijk in gebruik worden genomen met elk hun eigen douche- en toiletruimten en kleedkamers. Er komen twee 25 meter -wedstrijdbaden, een apart peuterbad en een recreatiebad met onder andere een glijbaan, whirlpool, wildwaterkreek en klimmuur. Het zwembad zal zeer duurzaam worden. Op verzoek van de gemeente Zwolle heeft Pellikaan Bouwbedrijf met installateur Hellebrekers een extra pakket duurzaamheidsmaatregelen voorgesteld met betrekking tot energie- en waterbesparing, warmteopwekking en onderhoud. Met de doorvoering van dit pakket aan maatregelen wordt het nieuwe hoofdzwembad het meest duurzame zwembad dat op dit moment kan worden gerealiseerd.

Aanbestedingsprocedure exploitatie

Binnenkort start de aanbestedingsprocedure voor de exploitatie van het hoofdzwembad. SEZZ zal de gemeente ondersteunen bij de beoordeling van de door de gemeente opgestelde aanbestedingsdocumenten (de gunningleidraad) en bij de beoordeling van de inzendingen van de kandidaat-exploitanten. SEZZ heeft besloten niet mee te doen met de aanbesteding na goed overleg met de gemeente.

Voor de duurzaamheidsmaatregelen heeft de gemeente van de provincie een subsidiebedrag toegekend gekregen van € 199.000,- Het resterende bedrag van € 745.500,- kan bekostigd worden uit het reeds door de raad beschikbaar gestelde krediet van € 23,1 miljoen. De kosten van de extra duurzaamheidsmaatregelen kunnen in 14,7 jaar worden terugverdiend.

Artikel delen:
Reacties 24
 1. een HOOFDBAD? in Berkum'(:'(:'(, wie denken ze dat er gebruik van gaat maken behalve bewoners van Berkum, de rest van de zwollenaren gaan wel naar Wezep en Kampen, vanuit Zuid en Westenholte en Hotenbroek is er gezien de drukte op de rondweg niet te komen, goed gedaan hoor gemeentebestuur>:(>:(>:(:


  Maak melding

 2. Nou, is niet echt Berkum hoor. En de rondweg (RING) is tegen die tijd ook bijna klaar met tal van fietstunnels en verbreed naar 3 baans dus….8)


  Maak melding

 3. Zwollenaar het rechterland is echt wel Berkum hoor en al wordt de ring 6-baans het blijft een drukke weg zou jij je kinderen vanuit stadhagen of westenholte of zuid daar alleen naar toe laten fietsen???


  Maak melding

 4. Ach, er wordt ook gewoon zwemles gegeven op de campus hoor, daar komt ook een nieuw bad ter vervanging van het huidige bad.
  Vanuit Berkum, Aa-landen en Holtenbroek is naar Zuid fietsen nu hetzelfde als straks van Zuid etc. naar Rechterland dus tja…
  conclusie; meer zwembaden?


  Maak melding

 5. >:( Weer locatiefout van het eerste uur 😮 Bouw dan een zwembad in wijk waar straks de meeste mensen wonen en kinderen nu al.


  Maak melding

 6. Bericht door gerrit01, op 13 mei 2011 om 07:12
  Weer locatiefout van het eerste uur Bouw dan een zwembad in wijk waar straks de meeste mensen wonen en kinderen nu al

  Stadshagen is ook een locatiefout. Veel te ver vanuit Zwolle Zuid.
  Rechterland is een goed alternatief. Door de vele fietstunnels is het straks prima te bereiken op de fiets en door de verbrede ceintuurbaan ook nog goed te bereiken per auto/motor.  Maak melding

 7. Ik vind het rechterland ook een goed alternatief, zowel van zuid als stadshagen/westenholte even ver gok ik dus redelijk centraal gelegen…


  Maak melding

 8. @Edwin,
  Stadshagen is ook een locatiefout. Veel te ver vanuit Zwolle Zuid.
  Rechterland is een goed alternatief. Door de vele fietstunnels is het straks prima te bereiken op de fiets en door de verbrede ceintuurbaan ook nog goed te bereiken per auto/motor.

  Nee, hoor gewoon met de sneltram binnen kwartiertje te bereiken. Waarom moet zo,n zwembad altijd op zo,n lelijke locatie bv kinderen ophalen ff snel boodschappen doen :'(
  WC in de buurt en meer vermaak dan tussen de bedrijven etc…


  Maak melding

 9. zo,n lelijke locatie bv kinderen ophalen ff snel boodschappen doen
  WC in de buurt en meer vermaak dan tussen de bedrijven etc…

  Er zit een c1000 en een spar in de buurt. Speelgoedwinkel en sportwinkel op steenworp afstand. Een wok en een snackkar, autowasstraat, de goedkoopste benzine pomp van Zwolle, een aantal garagebedrijven. Een paar voetbalclubs, openluchtbad en een plas.  Maak melding

 10. @Edwin,
  Er zit een c1000 en een spar in de buurt. Speelgoedwinkel en sportwinkel op steenworp afstand. Een wok en een snackkar, autowasstraat, de goedkoopste benzine pomp van Zwolle, een aantal garagebedrijven. Een paar voetbalclubs, openluchtbad en een plas.

  Klinkt erg leuk, maar dat is niks vergeleken bv met Deventer.De goedkoopste benzinepomp zit stukje verder op. Met de auto naar openluchtbad:o

  Ook die Centuurbaan blijft ramp verkeerstroom is in de spits veel te groot wat ook de bereikbaarheid niet ten goede komt van het zwembad.


  Maak melding

 11. Ook die Centuurbaan blijft ramp verkeerstroom is in de spits veel te groot wat ook de bereikbaarheid niet ten goede komt van het zwembad

  Dit zal toch in de toekomst wel veranderen mag ik hopen, al dat werk nu is toch niet voor niks?


  Maak melding

 12. en het schandelijkste van allemaal is nog dat er een bouwbedrijf uit notabene TILBURG dit allemaal gaat verzorgen. Volgens mij zitten er in Zwolle e.o. genoeg bouwbedrijven. Gemeente Zwolle, jullie snappen er echt geen hout van. S C H A N D E


  Maak melding

 13. Hahaha, Martin G snapt het (denkt hij). Al is een Zwols bedrijf duurder in de aanbesteding dan nog moet dat bedrijf het doen?! Om vervolgens weer te mekkeren over
  “onze belastingcenten” geldverkwisting en andere drogredenen. Pff, schandelijk vermoeiend..


  Maak melding

 14. je poekelt maar een eind weg back. dit is mijn standpunt en daar zul je het mee moeten doen, of je het nu leuk vindt of niet. jij mag jouw mening hebben.


  Maak melding

 15. Grappig, het gaat niet over meningen maar over feiten. Jij betaald dus liever meer om het door een Zwols bedrijf te laten uitvoeren. Duidelijk. Alleen kom je daar op Europees niveau niet mee weg vanwege de verplichte aanbestedingen.


  Maak melding

 16. En ook in je tweede bericht ga je voor míj denken én antwoorden.

  Hou het gewoon bij de posts die ik plaats en probeer daar op te reageren. Succes.


  Maak melding

 17. Bericht door Martin G, op 13 mei 2011 om 15:04
  En ook in je tweede bericht ga je voor míj denken én antwoorden.

  Hou het gewoon bij de posts die ik plaats en probeer daar op te reageren.

  Dat is precies wat ik doe….  Maak melding

Reageer