Vijfde editie Jump In Zwolle

Zwolle – Jump In Zwolle, hét grootse paardensportevenement van Hippisch Centrum de Haerst in Zwolle, viert op 20, 21 en 22 mei haar 5e editie. Zwolle staat weer volop in het teken van de springsport. Bij deze 5e editie komen naast de ruiters en paarden dit jaar ook Quads aan de start!

Vrijdagavond start Jump In Zwolle met een oefenparcours voor pony’s en paarden. Hierbij kunnen de ruiters en amazones hun paarden kennis laten maken met de hindernissen en de entourage. Zaterdag 21 mei starten de ponyruiters om 09.00 uur; de hele dag door kunnen ze twee parcoursen rijden vanaf de klasse B (beginnend) tot ZZ (zeer zwaar).

Uniek: verrassingsparours met quad-race

Zaterdagmiddag tussen 16.00 – 18.00 uur komen de ponyruiters met hun begeleider in het Verrassingsparcours aan de start. De ponyruiter springt een parcours en als er op de bel gedrukt wordt, start de volwassen begeleider met een parcours op een quad. Het koppel dat de minste strafpunten behaalt wordt de winnaar van het Verrassingsparcours. Naast het al meer bekende spijkerbroekhangen (begeleider hangt aan een spijkerbroek en de ponycombinatie springt een parcours, zolang de begeleider blijft hangen) is de quad-race uniek in Nederland.

Zaterdagavond komen de veteranen aan de start. Zondag starten de paardencombinaties B t/m ZZ. Regionale coryfeeën als Suzanne Houtzeel, Michel Priemis, Joke Dijk, Stefano Adamowicz, Kristian Johanneson en Rianne Nalis verschijnen dit jaar weer aan de start.

Bedrijven en studenten

Gelukkig kan Jump In Zwolle ook dit jaar weer rekenen op de medewerking van veel bedrijven en organisaties uit Zwolle en omgeving. Landstede MBO Veilig & Beschermd en Talentstad nemen de beveiliging van het evenement op zich. Ook leerlingen van de Paardrijclass, MBO Hippische Opleidingen en Landstede-studenten met passie voor paarden helpen dit jaar mee bij Jump In Zwolle.

Gratis toegang

De toegang is gratis. Meer informatie en het vraagprogramma zijn te vinden op www.jumpinzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer