Zwolse Kids in de circuspiste!

Zwolle – Op woensdagmiddag 18 mei ruikt de BGD sporthal in Zwolle Zuid denkbeeldig naar zaagsel als zo’n 100 kinderen van Stichting Kids Zwolle een circusworkshop volgen van Circusschool Hannes en Co. Vrijwilligers van ABN AMRO helpen de kids bij het jongleren, balanceren en spinnen.

Stichting Kids is een speciale sportvereniging voor kinderen die vanwege hun motorische achterstand, fysieke beperking of chronische ziekte niet terecht kunnen bij een reguliere club. Bestuurslid Anniek van Vilsteren: “Sinds 2004 kunnen kinderen bij ons terecht voor een goed en verantwoord aanbod van sport. Zo’n circusworkshop is iets extra’s! We hebben Circusschool Hannes en Co in de arm genomen. Zij hebben veel ervaring met het geven van circusworkshops aan kinderen met fysiek verschillende uitdagingen. Het is een prachtige mogelijkheid voor de kinderen om te laten zien hoe zij hun grenzen kunnen verleggen. We starten om 14.00 uur en sluiten om ongeveer 16.00 uur af met een optreden voor de ouders.”


Marianne Compagner en Laura Huis in ’t Veld van ABN AMRO Zwolle zijn initiatiefnemers van de circusmiddag. “In het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen, zochten wij een project voor ons team en kwamen we terecht bij Stichting Kids. Zij waren direct enthousiast en wij ook. Samen met ABN AMRO Foundation hebben wij het programma uitgewerkt. Het moet een leuke middag worden waarbij zowel de kinderen als de ABN AMRO medewerkers talenten ontdekken die ze nooit eerder van zichzelf gezien hebben. Circus is kleurrijk en spreekt tot de verbeelding. Het belooft een spektakel te worden.

ABN AMRO Foundation Onder het motto ‘Mensen voor Mensen’ stimuleert ABN AMRO Foundation medewerkers van de bank in hun actieve betrokkenheid bij maatschappelijke projecten. Medewerkers zetten zich vrijwillig in voor de verschillende maatschappelijke programma’s. Veel activiteiten zijn gericht op het versterken van kwetsbare jongeren, vanuit de overtuiging dat hier zowel de jongeren zelf, als de betrokken medewerkers van profiteren. Meer informatie: www.foundation.abnamro.nl.

Artikel delen:

Reageer