Hedon en Odeon De Spiegel presenteren: Happy Camper

Zwolle – Met een ideale combinatie van muziekstijlen en animatie in zijn hoofd, creëerde Job Roggeveen onder de noemer Happy Camper de meest sfeervolle popliedjes. Met invloeden uit diverse Europese landen komt het ultieme vakantiegevoel in zijn liedjes tot uiting en bijgestaan door diverse bijzondere gastmuzikanten weet Roggeveen dit perfect te vertolken naar het podium. Donderdag 19 mei zal Happy Camper afreizen naar het Zwolse theater Odeon voor een concert.

Wat drie jaar in beslag heeft genomen, begon oorspronkelijk als idee: Job Roggeveen had een ideale combinatie van muziekstijlen en animatie in zijn hoofd. Popliedjes moesten het worden, zo compact en melodieus mogelijk. Voor invloeden moest het beste uit verschillende Europese landen worden gehaald. De warme, zwierige kant van de chanson paste erbij, maar ook de broeierige opzwepende gypsiklanken uit de Oost-Europese regionen. De liedjes moesten ook allemaal de sfeer hebben van de meest melancholische filmmuziek. Maar goed, een idee is ‘slechts’ het begin.

Job Roggeveen (toetsenist in El Pino & The Volunteers) ging niet alleen de liedjes schrijven en eraan schaven, ook speelde hij verschillende partijen zelf in. Voor de complete invulling vroeg hij acht bevriende muzikanten mee te werken.

Voor de perfecte sfeer werd met een grotendeels akoestisch instrumentarium gewerkt: gitaar, bas, drums, toetsen, viool, klarinet en trompet. Die trompetpartijen werden overigens ingespeeld door Kyteman (Colin Benders) en Diederik Rijpstra. De muziek lag er, de teksten had Roggeveen al geschreven. De naam was er ook: Happy Camper.

Het geduldige rondkijken van Roggeveen werd beloond. Een indrukwekkende groep vocalisten besloot mee te kamperen. Om precies te zijn: Tim Knol, Ricky Koole, Odilo Girod (Coparck en Chop Wood), Janne Schra (Room Eleven en Schradinova), Leine, Bouke Zoete (The Kevin Costners), Helge Slikker (Storybox), Johannes Sigmond (Blaudzun), Marien Dorleijn (Moss) en David Pino en Appel van Roggeveen’s eigen band El Pino & The Volunteers. Hun stemmen pasten niet alleen bij de liedjes, maar gaven ze ook meerwaarde.

En zo werd na drie jaar werken het idee van Job Roggeveen werkelijkheid. Happy Camper is qua muziek en beeld de compleet unieke droomwereld die Roggeveen in gedachten had. Vakantieverhalen zijn nog nooit zó bijzonder geweest.

HAPPY CAMPER
Locatie : Odeon, Hemminkzaal
Wanneer : Donderdag 19 mei
Open : 19:30uur
Aanvang : 20:15 uur
Entree : € 15,00 (incl. garderobe en 1 consumptie; excl. € 1,- servicekosten)
Kaarten zijn direct te bestellen via www.odeondespiegel.nl, www.hedon-zwolle.nl, of te koop bij Plato en VVV te Zwolle.
Bij het optreden in Odeon zullen de volgende guestperformers meedoen: David Pino, Appel, Janne Schra, Marien Dorleijn, Johannes Sigmond, Odilo Girod, Leine, Ricky Koole, Helge Slikker, Bouke Zoete.

Artikel delen:

Reageer