Cursisten exposeren in de Muzerie

Zwolle – Donderdagavond opende wethouder Nelleke Vedelaar aan de Papenstraat de expositie van cursisten beeldende kunst van Kunstencentrum Muzerie in het Celecentrum. Deze jaarlijks terugkerende tentoonstelling toont een overzicht van wat Muzerie op het gebied van cursussen beeldende kunst allemaal te bieden heeft.

Er wordt geëxposeerd met tekeningen, acrylschilderijen, aquarellen, fotografie, sieraden, keramiek, beeldhouwwerken en werk van het kinderatelier. De films die tijdens de expositie worden vertoond laten zien wat hoe een beeldend kunstwerk tot stand komt tijdens een cursus. De tentoonstelling is gratis te bezoeken voor iedereen. De expositie is geopend tot en met zondag 29 mei. Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag 11.00-17.00 uur, donderdagavond 19.00-21.00 uur en zondag van 13.00-17.00 uur.

Lezing Hans den Hartog Jager

Donderdag 19 mei geeft Hans den Hartog Jager bij Muzerie een lezing over ‘Het sublieme’. Den Hartog Jager is samensteller van de tentoonstelling ‘Meer licht’ in museum de Fundatie. Kunsthistoricus Den Hartog Jager schreef voor diverse media zoals HP/De Tijd en NRC Handelsblad. Sinds 2001 werkt hij als freelance-journalist en schrijver en publiceerde hij ondermeer Zelf God worden(2003), Andy Warhol in essentie (2007) en Haai op sterk water (2008). Reserveren voor de lezing kan via a.roosenburg@muzerie.nl. Aanvang 20:00 uur, Muzerie, Goudsteeg 19, Zwolle. Prijs € 7,50, leden van bibliotheek Zwolle en studenten krijgen op vertoon van pas € 1,00 korting.

Activiteiten

Gedurende de tentoonstellingsperiode organiseert Muzerie veel activiteiten om het publiek kennis te laten maken met kunst. Op woensdag 18 mei zijn er gratis workshops fotografie en schilderen voor kinderen van 14:00 – 16:00 uur.

Vrijdagavond 20 mei geven docenten van Muzerie een concert met gastoptredens van ondermeer mandolinespeler Ferdinand Binnendijk, winnaar van het Prinses Christina concours. Het concert wordt begeleid door een beeldende kunst presentatie. Aanvang 19:00 uur. Het concert is gratis voor klanten van Muzerie, voor andere bezoekers geldt < 18 jaar € 2,00/> 18 jaar € 3,50.

Op 21 en 28 mei is er een atelierfietsroute waarbij men een kijkje neemt in de keuken van de kunstenaar. Veelal zijn deze ateliers niet toegankelijk voor publiek. Men bezoekt ondermeer Jaap Kater (beeldhouwer), Jan Kamphuis (keramist), Peter Geerts, Tiemen Voorhorst en Anne Kreiter(kunstschilders) en Michiel Knaven (fotograaf). Aanmelden kan via a.roosenburg@muzerie.nl. Deelname is gratis.

Zaterdag 21 mei is er bij Muzerie ‘Reuringdag’ en is er veel te beleven in het Celecentrum. Cursisten presenteren en verkopen deze dag hun eigen werk. Er worden diverse demonstraties gegeven met ondermeer het Japanse Raku stoken. Daarnaast zijn er gratis workshops schilderen, beeldhouwen en keramiek.

Kijk voor meer informatie op www.muzerie.nl.

Artikel delen:

Reageer