Ballonnenacties tegen bezuinigingen bijzonder onderwijs

Zwolle – Het Openbaar Onderwijs in Zwolle maakt zich zorgen over de toekomst van haar leerlingen. OOZ vindt dat dit kabinet flink bezuinigt op vooral het speciaal onderwijs, en dit zal ook ingrijpende gevolgen hebben voor het regulier onderwijs. Maar liefst een kwart van ons onderwijsbudget gaat verdwijnen! Dit zal grote invloed hebben op de kwaliteit van het onderwijs, zegt OOZ vrijdag.

 

ballonnenactie.jpg

De aangekondigde bezuinigingen zijn onlangs uitgesteld maar dit uitstel zal niet leiden tot afstel, voorspelt OOZ. Het onderwijsorgaan maakt zich nog steeds zorgen over de consequenties van deze bezuinigingen de komende jaren: grotere groepen in het speciaal onderwijs en regulier onderwijs, onvoldoende begeleiding van zorgleerlingen in het reguliere onderwijs, verlies van kennis, deskundigheid en ervaring, banenverlies, er zullen leerlingen komen thuis te zitten, en ouders verliezen de zeggenschap en keuze over wat zij het beste vinden  voor hun kind. Om de zorgen kenbaar te maken zal OOZ vanaf allerlei verschillende locaties op meerdere data ballonnenacties organiseren.


Zeer recent is volgens OOZ gebleken dat de Minister bij de besluitvorming is uitgegaan van foutieve gegevens: de groei van zorgleerlingen is veel minder explosief dan ze heeft voorgesteld. Pieter Greidanus, Algemeen Directeur van Onderwijscentrum de Twijn: "Dat wil niet zeggen dat we niet willen bezuinigen: we zien voldoende alternatieven die niet ten koste gaan van leerlingen. Tot nog toe mag daar met de politiek niet over gesproken worden."

Balonnenacties:

Leerlingen zullen een ballon loslaten met een kaartje waarop wij onze zorgen hebben vermeld. De vinder wordt gevraagd het ballonkaartje op te sturen aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap t.a.v. Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart. Zo zullen wij vanuit alle windstreken dit kabinet laten weten dat wij tegen deze bezuinigingen zijn!

De eerste acties vinden plaats op maandag 16 mei op de speciaal onderwijs locaties van Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio: twee locaties van Onderwijscentrum de Twijn en SBO De Sluis.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Goed idee om regelmatig ‘een ballonetje op te laten’, voor je het weet is er weer een jaar voorbij en staat de ellende voor de deur.


    Maak melding

Reageer