Meisje in auto getrokken bij Milligerplas

Zwolle – Op zaterdagavond 7 mei 2011 omstreeks 19.00 uur is op de Lisdodde, ter hoogte van de boulevard aan de Milligerplas, een 16-jarig meisje tegen haar wil een auto ingetrokken. Dat maakte de politie IJsselland vrijdag pas bekend.

De politie is op zoek naar getuigen die iets van dit voorval hebben gezien. Kort daarna is zij elders in de stad uit de auto gezet, zonder dat zij op enige wijze is lastig gevallen of benadeeld. Het verzoek is of deze getuigen zich willen melden bij de politie Zwolle, telefoonnummer 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. zonder dat zij op enige wijze is lastig gevallen of benadeeld?

  Ze vond het prettig om zo in de auto gesleurd te worden en het ritje naar de stad kwam haar wel goed uit? slecht beschreven dit…


  Maak melding

 2. Typisch de politie dit soort berichten…. Niet benadeeld, kom op hee. Ze is gewoon ontvoerd en van van haar vrijheid beroofd. Waarschijnlijk heeft ze door dit voorval angst gekregen en durft misschien voorlopig niet meer alleen er op uit te gaan. Zo’n trauma noem ik toch behoorlijk nadelig


  Maak melding

 3. Altijd zo summier die politie berichten, willen ze nu een verhaal van een meisje natrekken of van iemand die iets gezien heeft?


  Maak melding

 4. ….De politie bedoelt denk ik dat er met het meisje in de auto geen sexuele handelingen oid zijn verricht. Nauurlijk vindt de politie het voorval niet gewoon…


  Maak melding

 5. Dan moet die politievoorlichter, hier maar eens vertellen waarom wel info willen en hun berichten zo vaak niet kloppen. Deze week al twee berichten die gebeurd zouden zijn en als je de datum leest het juist dan die dag nog moet gaan gebeuren. Persberichten van de politie Ijsselland zijn schrikbarend.


  Maak melding

 6. @Derk: om het (vanuit gedegen ervaring) eens om te draaien…

  Als je in Nederlad dergelijke ‘ontvoeringen’ op jaarbasis bij elkaar op zou tellen en achteraf beziet wat er van waar is, kun je een leuk boek schrijven met meer verhaaltjes dan een jaar dagen heeft! >:(

  Ben benieuwd naar de persoonlijke omstandigheden en achtergronden van dit meisje en het tijdstip waarop ze thuis had moeten zijn… En waarom er kennelijk GEEN getuigen waren… En hoe dit nu helemaal zo maar kon gebeuren terwijl ze toch echt geen vijanden heeft, of ruzie op school… EN WIE HAAR VRIENDJE IS 😮

  De politie mag/zal dit nooit hardop zeggen, maar denkt het wel: ontzenuwen van gefingeerde incidenten is OOK een vak! En daarom, alleen daarom, zoeken ze getuigen via een simpel persberichtje. Een beetje publieke druk om de echte waarheid boven water te krijgen kan ook geen kwaad.


  Maak melding

 7. lekkere ontvangst dan als je vanuit jouw visie een meisje moet “verhoren” die misschien slachtoffer is van een misdrijf.
  Vooral lekker de druk opvoeren. En als het meisje dan toch “gelijk” heeft? Wat denk je wat het met haar doet als het vertrouwen in haar dan toch niet zoveel voorstelt als het meisje hoopt.
  De politie doet niet zo veel moeite hoor als er aangifte gedaan wordt waar bijna geen bewijzen zijn. Het meisje moet zelf al van goede huize komen om haar verhaal goed te kunnen doen, want die krijgt al een kruisverhoor als ze aangifte doet.


  Maak melding

 8. Heeft ze wel een verplaatsingsbijdrage gevraagd??? Of eist ze stiekem verkrachtingslosgeld… Had ze geen mobiel met camera bij zich? Of is die wel gepikt… of de foto’s van de dader gewist…
  Is ze mooi, of leek ze dat die zaterdagavond?
  Zijn er ?berhaupt vrouwen die op deze weblogs kijken en/of reageren vraag ik mij af. Ik ben namelijk niet (meer helaas) zo gewend om ongezouten mijn mening te geven. Maar toch probeer ik het maar…
  En nodig dus de vrouwen uit om hetzelfde te doen!!


  Maak melding

 9. @Veiligheidopstraat:
  Wat wil je nou precies van vrouwen weten dan?
  Wil je de waarheid of wil je een gekleurd verhaal van iemand?
  Deze vrouw is in elk geval erg benieuwd wat je met dit berichtje hierboven wilt….

  Ik ben zelf iemand die niet graag ’s avonds laat door bepaalde delen van Zwolle fietst… Ik krijg uit dit bericht niet het idee dat het ’s avonds laat was (19 uur), dus als er wel wat raars is gebeurd, dan lijkt het mij ook dat er getuigen moeten zijn geweest (honden uitlaten, wandelingetje na het eten langs de Milligerplas, etc.), maar ik vind het heel raar dat de politie dit bericht pas naar buiten brengt als het allemaal al een week eerder is gebeurd!
  Dit ruikt mij ook iets teveel naar het ontzenuwen van een verhaaltje dat verzonnen is door een meisje dat een excuus zoekt voor waar ze op dat tijdstip was. Als dat niet zo is, dan bied ik bij voorbaat nu al mijn excuses aan dit meisje aan!


  Maak melding

 10. Het is ook zeker mijn bedoeling niet om wie dan ook te beledigen of kwetsen, al helemaal niet vrouwelijke slachtoffers van mannelijke daders.
  Voor de derde keer (de eerste keer was zelfs al jaren geleden) bezoek ik het zwolse weblog en constateer ik dat er op sommige issues voornamelijk door mannen gereageerd word.


  Maak melding

 11. @Marrianne: niets is zo vervelend om te lezen dat mensen zich (soms) niet meer veilig voelen op straat. Realiteit is… dat het de realiteit is.
  Net als jij had ik natuurlijk effe genuanceerd een voorbehoud en excuses moeten maken, voor het geval dit meisje echt iets overkomen is, wat ik natuurlijk liever niet hoop. Alles beter dan dat…

  Maar ik moet er dan wel gelijk bij zeggen dat als blijkt dat dit een vals verhaal was, dit het veiligheidsgevoel van mensen alleen maar verder aantast!

  Wat dat betreft ben ik in deze er één van uitersten: mocht blijken dat het verhaal verzonnen is, dan moet dit meisje de grootst mogelijke draai om de oren, schop onder de kont, krijgen die er is!
  En als er echt zulke ellendelingen zijn die dergelijke meisjes mee sleuren, dan verdient dit meisje al ons begrip, medeleven en zorg!!

  @John: lijkt het me goed te verduidelijken dat ik aanneem dat de politie ondanks alle gedachten professioneel z’n werk doet. Het meisje zal vast begrip hebben gekregen. Maar ook zullen ze haar bij twijfel de keerzijde wel hebben voorgehouden. Dat heet fair-play. Het meisje weet dan ook hoe er gedacht wordt en… WAAROM (zie hierboven)!
  [Wist je bijvoorbeeld dat er door de politie meer zedendelicten ontzenuwd (moeten) worden dan dat er gepleegd ZIJN? Denk daar maar eens over na…]

  Bovendien is het ook eerlijk haar te vertellen dat er in geval van een (niet verkeerd bedoeld) vaag verhaal van haar kant met weinig aanknopingspunten, de kans groot is dat de politie ondanks alle WIL de zaak niet op KAN lossen. Ze moeten haar nl. ook niet blij maken met een dood vogeltje. En de politie kan, bij mijn weten, ook nog steeds niet toveren…


  Maak melding

 12. fairplay? wat een rare bewoording kies jij, maar goed. Ik geloof best dat er aangiftes gedaan worden die achteraf niet kloppen, maar op welke cijfers berust jouw conclusie?
  Denk jij maar eens na over hoeveel meiden er nu slachtoffer zijn ZONDER dat ze aangifte doen. De dremopel om aangifte te doen is vaak heel hoog zelfs. Dnek maar aan misbruik binnen een relatie of familie.
  Dat de politie niets kan zonder bewijs is ook duidelijk en dat wordt het meisje ook duidelijk gemaakt bij het verhoor.
  Als jij beweert dat zo veel valse aangiftes gedaan worden dan zou er toch veel vaker zo’n wazig opsporingsbericht in de media gebracht worden om de zaak te ontkrachten?
  Ook al verzint het meisje het verhaal dan zal wellicht er nog een onderliggende hulpvraag liggen, heb je daar wel eens over nagedacht?


  Maak melding

 13. Ik vind het bericht ook wel raar moet ik zeggen. Ik kan me eigenlijk inderdaad alleen maar voorstellen dat de politie dit naar buiten brengt om het verhaal te checken.

  Ik mis bijvoorbeeld heel erg of er nog iets gezegd is…schijnbaar niets gedaan of gestolen.

  Maar als je aangifte gaat doen bij de politie met de mededeling:”Ik werd in Stadshagen een auto in getrokken. Er werd niets gestolen, ik ben niet aangerand of verkracht en ben tenslotte een stuk verder weer uit de auto gezet” kan ik me voorstellen dat er grote vraagtekens bij agenten opdoemen! Zowel: is het de waarheid? Als: is er wellicht iets gebeurd waarover ze niet durft te vertellen?
  Feit dat ze aangifte doet lijkt me niet in te houden, dat ze dan maar alles er automatisch uit gooit.


  Maak melding

Reageer