Het Zwolse De Koor gaat voor GROEN

Zwolle – Op zaterdag 21 mei 2011 maakt het Zwolse koor De Koor met gasten, toehoorders en nieuwsgierige passanten een wandeltour langs drie bijzondere Zwolse stadstuinen, ontworpen door Harry Pierik, en geeft optredens in de open lucht. Mevrouw Nelleke Vedelaar, wethouder van Cultuur, zal de opening van GROEN verrichten. De fietstaxi verzorgt met twee fietskarren ritten tussen de drie locaties voor diegenen die slecht ter been zijn. 

dekoor.jpg

Al eerder in 2009 en 2010 trok De Koor de aandacht met twee bijzondere projecten. Op een ijskoude zaterdag in januari 2009 trok het koor met een bus langs de elf steden in Friesland en gaf in elke plaats een miniconcert op een bijzondere locatie. Het speciaal door dirigent Mip van der Heide geschreven en gearrangeerde It Giet Oan oogstte veel waardering bij de Friezen. In 2010 koos het koor voor het water tijdens De Hanzetour. Per boot voer De Koor de IJssel af van Deventer naar Kampen. In vijf Hanzesteden zongen ze Over de IJssel, het gedicht van de Zwolse ex- stadsdichter Alet Boukes, op muziek gezet door Mip van der Heide.


Zaterdag 21 mei

Net als voorgaande projecten kent ook GROEN een vernieuwend repertoire met toepasselijke liederen. Het voor dit project speciaal door een van de koorleden geschreven gedicht GROEN, zal ten gehore worden gebracht. Dirigent Mip van der Heide heeft van GROEN een bijzondere compositie gemaakt. De koorzang wordt afgewisseld door bijdragen van anderen. Harry Pierik zal een korte toelichting geven op de door hem ontworpen tuinen. Enkele liederen van De Koor worden begeleid door de percussionisten Dirkjan van Groningen en Jos van Elburg. Zij verzorgen ook een instrumentaal intermezzo. Een paar geluksvogels uit het publiek kunnen een bijzondere muzikale beleving opdoen door onder de marimba te liggen tijdens een deel van het concert. De theatermakers van Waeter aan de Kook leveren een verrassende bijdrage rondom het lied GROEN en het publiek zal getuige zijn van de totstandkoming (ter plekke) van een uniek kunstwerk met medewerking van de Muzerie.

Het Koor verwacht veel mensen, waarbij de speciale aandacht uit gaat naar alle burgers van Zwolle met de achternaam GROEN. Zij worden persoonlijk uitgenodigd om het project bij te wonen.

Programma

Het programma van GROEN op zaterdag 21 mei ziet er als volgt uit.

12.00 uur: tuin van de Openbare Bibliotheek, Diezerstraat 80

13.30 uur: terras van De Librije, Broerenkerkplein 13

15.00 uur: tuin van het Stedelijk Museum, Voorstraat 34

De toegang is gratis.Meer informatie?Informatie is verder te vinden op: www.projectendekoor.nl of www.koordekoor.nl

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer