Zwolle – Hoe bakt een bakker eigenlijk brood? Hoe zit dat met de rijskast en met de oven? En wat is het geheime recept van de lekkerste krentenbol? De kinderen van Landstede Kinderopvang BSO De Vlieger, locatie Ingelandhof Stadshagen weten het nu allemaal precies. Ze hebben een bezoek gebracht aan Bakker Bart in Stadshagen.
Elke dag eten de mensen brood. En natuurlijk willen ze het liefst lekker vers brood. Daarom staan elke dag de bakkers in alle vroegte op om het brood te bakken. Wit brood, volkoren brood, tarwe brood, krentenbolletjes, stokbrood, noem maar op. Maar hoe doen ze dat eigenlijk? De bakker in Stadshagen heeft het allemaal uitgelegd aan kinderen van Landstede Kinderopvang BSO De Vlieger, locatie Ingelandhof. ‘We willen de kinderen op deze manier niet alleen een leuke middag bezorgen, maar ze ook spelenderwijs kennis laten maken met wat er in hun wijk gebeurt, wat voor mensen er werkzaam zijn en hoe producten gemaakt worden’, legt assistent-leidinggevende Jessica Talen uit. ‘We willen de kinderen laten zien en beleven hoe zo’n proces zich ontwikkelt, van A tot Z. En ze vinden dat geweldig.’
Leuke BSO