BSO De Vlieger op bezoek bij de bakker

Zwolle – Hoe bakt een bakker eigenlijk brood? Hoe zit dat met de rijskast en met de oven? En wat is het geheime recept van de lekkerste krentenbol? De kinderen van Landstede Kinderopvang BSO De Vlieger, locatie Ingelandhof Stadshagen weten het nu allemaal precies. Ze hebben een bezoek gebracht aan Bakker Bart in Stadshagen.

bb.jpg

Elke dag eten de mensen brood. En natuurlijk willen ze het liefst lekker vers brood. Daarom staan elke dag de bakkers in alle vroegte op om het brood te bakken. Wit brood, volkoren brood, tarwe brood, krentenbolletjes, stokbrood, noem maar op. Maar hoe doen ze dat eigenlijk? De bakker in Stadshagen heeft het allemaal uitgelegd aan kinderen van Landstede Kinderopvang BSO De Vlieger, locatie Ingelandhof. ‘We willen de kinderen op deze manier niet alleen een leuke middag bezorgen, maar ze ook spelenderwijs kennis laten maken met wat er in hun wijk gebeurt, wat voor mensen er werkzaam zijn en hoe producten gemaakt worden’, legt assistent-leidinggevende Jessica Talen uit. ‘We willen de kinderen laten zien en beleven hoe zo’n proces zich ontwikkelt, van A tot Z. En ze vinden dat geweldig.’

Leuke BSO‘We doen regelmatig dingen buiten de deur en we bieden de kinderen elke dag de gelegenheid om te kiezen uit activiteiten’, vertelt Jessica. ‘Buiten spelen, sporten, kunstzinnig bezig zijn of een vrije activiteit. Als een kind zelf iets leuks bedenkt, doen we dat ook.’ De locatie Ingelandhof wordt druk bezocht. ‘Het leuke is dat we een opendeurenbeleid hebben. Er kan veel bij ons. Dat maakt gewoon dat het een hele leuke BSO is om te komen. En dat merk je aan de kinderen.’Reggio Emilia Landstede Kinderopvang biedt in samenwerking met Brede School de Vlieger voorschoolse, buitenschoolse en vakantieopvang in Basisschool De Vlieger, voor kinderen vanaf vier jaar tot aan de basisschoolleeftijd, en een peuterspeelzaal. Landstede Kinderopvang laat zich inspireren door Reggio Emilia: een pedagogisch concept waarbij veel aandacht wordt besteed aan de individuele ontplooiing van het kind in brede zin. De medewerkers gaan uit van wie kinderen zijn en wat ze kunnen.

Artikel delen:

Reageer