KUNSTEN OP STRAAT regio-evenement van het jaar

Zwolle – Vol trots namen festivaldirecteur Jan Eijsink en bestuursvoorzitter Jan Kristen op vrijdag de landelijke prijs voor beste regio-evenement 2011 in ontvangst. “Zonder valse bescheidenheid: we verdienen deze prijs ook echt!”, vindt Jan Eijsink. “Ons festival reist door heel Overijssel en bezoekt 15 steden en dorpen. We komen letterlijk in de buurt van iedere Overijsselaar en elk jaar komen meer mensen in de ban van ons vrolijke festival!”

img_9173.jpg

Het juryrapport roemde onder meer de grote betrokkenheid van de vele vrijwilligers en het feit dat het festival daadwerkelijk door de hele provincie reist. “KUNSTEN OP STRAAT biedt de bezoekers quality time”, meent de festivaldirecteur. “Een moment van verwondering en bewustwording van het moois dat Overijssel biedt qua cultuur en natuur. Dat is een hele uitdaging in deze drukke en jachtige tijd. KUNSTEN OP STRAAT laat mensen genieten van internationaal gelauwerde en vernieuwende straattheatervoorstellingen. Het neusje van de zalm uit binnen- en buitenland komt optreden. Een mooi contrast daarbij is dat het decor wordt gevormd door de historische en pittoreske dorpjes en steden uit Overijssel. De kracht van het ‘goede leven’ en de gastvrijheid uit deze provincie worden zo gekoppeld aan innovaties in de kunst.”

Kroon op het werk

Met een vlammende motivatiebrief benaderde het festival begin dit jaar de organisatie van de Nationale Evenementenprijs. “Dit jaar zit ons festival in een nieuw jasje”, vertelt Jan Eijsink. “We hebben hard gewerkt aan onze uitstraling en publiciteitsmiddelen. Deze gewonnen prijs is een mooie opsteker voor ons. Het geeft aan dat we op de goede weg zitten.” Alle lokale festivaldagen worden door vrijwilligers uit de betreffende dorpen en steden zelf georganiseerd. Honderden mensen uit de provincie Overijssel zijn dus actief bezig met dit regiofestival. “Alleen al voor hen is deze prijs een kroon op hun werk.”

Met dank aan festivalbeleid

De provincie Overijssel steekt veel energie in de festivals. Met een vooruitstrevend festivalbeleid wil de provincie zich op de kaart zetten als cultureel aantrekkelijk. “Ook KUNSTEN OP STRAAT profiteert daarvan. Net als de festivals Deventer Op Stelten, festival ZwArt (Zwolle) en Grenswerk (Enschede). We werken in toenemende mate samen en versterken elkaar. Dit komt onze landelijke uitstraling ten goede. Deze prijs hebben we dus ook mede te danken aan de provinciale politiek die ons succesvol ondersteunt.”

Felicitaties

“De felicitaties gaan ook naar festival Waterval in Zwolle (3e prijs) en festival GOGBOT in Enschede (categorie Innovatie). Beide festivals zijn nog vrij ‘jong’ en het is een fantastische prestatie dat ze in de prijzen zijn gevallen. Overijssel doet het goed!” Het festival KUNSTEN OP STRAAT zet een heel dorp of stad tijdelijk op de kop. Alles ademt theater. Daar waar het festival neerstrijkt, is de sfeer meteen opperbest. 4 juni in Zwolle!!

Artikel delen:
Reactie 1
  1. 4 juni is Kunsten op Straat samen met nog veel meer leuke dingen. Onder de naam van Zwolle Unlimited. Waterval Vertelfestival is 3-4-5 juni.

    Ben benieuwd hoe het verder gaat met het festival beleid aangezien ZwArt en Grenswerk geen subsidie van de gemeente meer krijgen.
    Tenminste zoals ik het begrepen heb.


    Maak melding

Reageer