Alle afvalcontainers in Assendorp ondergronds

Zwolle – Milieuwethouder Erik Dannenberg plaatste vrijdag de laatste ondergrondse afvalcontainer in de Zwolse wijk Assendorp. Het ging hier om een restafvalcontainer op het Azaleapark aan de Assendorperstraat. Het netwerk van het ondergrondse afvalverzamelsysteem in de wijk Assendorp is daarmee gerealiseerd.

13-05-2011_laatste_0ndergrondse_container_assendorp_4.jpg

De ondergrondse afvalcontainers bieden een oplossing voor een goede afvalinzameling in de Zwolse wijken met beperkte ruimte om afval in te zamelen via minicontainers. De eerste afvalcontainers in Assendorp zijn in het voorjaar 2008 onder de grond gegaan. Inmiddels heeft Assendorp 82 ondergrondse afvalcontainers waarvan 74 containers voor restafval, zes containers voor glas en twee containers voor oud papier. Alle huishoudens kunnen hun afval kwijt in de ondergrondse containers. Afvalzakken en minicontainers die voorheen dagelijks gestald werden in de openbare ruimte zijn hierdoor verdwenen. Het straatbeeld van Assendorp is door de ondergrondse containers aanzienlijk verbeterd. Tevens is de stankoverlast zo goed als verdwenen en de ondergrondse containers zijn niet aantrekkelijk voor ratten en muizen.

13-05-2011_laatste_0ndergrondse_container_assendorp_1.jpg

13-05-2011_laatste_0ndergrondse_container_assendorp_2.jpg

13-05-2011_laatste_0ndergrondse_container_assendorp_5.jpg

13-05-2011_laatste_0ndergrondse_container_assendorp_3.jpg

Artikel delen:
Reacties 6
  1. @ Rana B.; Bevalt ons ook uitstekend. Wel heel vreemd dat we eerst wel aparte groene containers in Stadhagen hadden, terwijl het nu allemaal niet meer uit lijkt te maken? Raadsvraag voor Groen-Links? Kom er maar in Rana 😀


    Maak melding

  2. Dus het is nu mogelijk om in heel Assendorp precies te registreren hoe veel afval elk huishouden produceert. Volgende stap is dan natuurlijk om te gaan laten betalen per gebruik? Dan zullen de zakken rondom de containers zich wel gaan opstapelen.


    Maak melding

  3. Of mensen gaan proberen minder afval te produceren!! 🙂 O nee, niet te positief gaan denken over de mensheid bart….


    Maak melding

Reageer