Het weer: kans op buien

Zwolle – Zaterdag is het in de ochtend op veel plaatsen bewolkt en laat de zon zich weinig zien. Over de westelijke helft van het land trekken buien. In de vroege ochtend draait de wind naar het westen en wordt matig van kracht. In het noordwesten staat een vrij krachtige wind die rond Texel tijdelijk vrij krachtig kan zijn, windkracht 5.

13-05-2011_weerfoto_ceintuurbaan.jpg
Ceintuurbaan

In de middag breiden de buien zich uit naar het oosten van het land en is er een kleine kans op onweer. De wind draait naar het noordwesten en is overwegend matig van kracht. Later in de middag breekt in het westen de zon weer door en langs de westkust wordt het weer droog. De maxima vallen wat lager uit met 14 graden aan de kust en 16 tot 18 graden in het binnenland. In de avond breekt de bewolking en komen geregeld opklaringen voor. In het binnenland neemt de wind af en wordt overwegend zwak. De minima komen uit tussen 4 en 9 graden. Zondag is er vrij veel bewolking, maar langs de kust weet de zon af en toe ook door te breken. Er komen geregeld buien voor en bij een stevige noordwestenwind wordt het niet warmer dan 13 tot 16 graden.

Maandag draait de wind naar het zuidwesten en daardoor kan in het midden en zuiden van het land de temperatuur oplopen naar een graad of 17. Aan de kust blijft het vrij fris. Het is bewolkt en vanuit het westen breidt een regengebied zich uit over het land. De dagen daarna verlopen licht wisselvallig met een mix van buien, bewolking en zonnige perioden. De maxima liggen rond 15 graden, maar richting het volgende weekend lijkt de temperatuur weer wat op te lopen.

Artikel delen:

Reageer