IJsseldeltadag groot succes!

Zwolle – De IJsseldeltadag trok vandaag weer veel bezoekers naar Mastenbroek. Ruim 5000 mensen waren op de been om ‘er op uit te gaan’ in de IJsseldelta. Bij elf deelnemers in Mastenbroek kon er een kijkje achter de schermen genomen worden en overal werden diverse activiteiten georganiseerd. De meeste mensen waren te vinden bij de Geally waar het Nederlands record koe schilderen werd neergezet en bij boerderij Polderzicht waar onder andere een jeugdtheatervoorstelling werd gehouden. Ook een grote publiekstrekker was het splinter nieuwe Theeschenkerij en streekwinkel Het Asjesgoed van familie van Ittersum.

img_6632.jpg

De IJsseldeltdag werd om 10.00 uur geopend door de gedeputeerde Theo Rietkerk die trots het eerste streepje verf op het grote canvasdoek bij de Geallery zette. Vele bezoekers daarna volgden en het uiteindelijke Nederlands record koe schilderen werd gezet op 719 personen! Het koeien schilderij is voorlopig nog te bezichtigen bij de Geallery.

In het hart van de IJsseldelta

Deze zesde editie van de open dag van Nationaal Landschap IJsseldelta is inmiddels een begrip in de regio. Bewoners van de IJsseldelta kunnen op deze ene dag in het jaar de regio op een hele andere manier beleven. Dit jaar waren de activiteiten gecentraliseerd in de polder Mastenbroek. Diverse boerenbedrijven, het stoomgemaal, een galerie, een school, een kerk en een (aardbeien)kwekerij openden vol enthousiasme hun deuren en heetten vele families welkom.

Artikel delen:
Reacties 4

Reageer