Berkum wint met flinke cijfers van SDCP

Zwolle – VV Berkum heeft de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen thuis tegen SDC Putten met 5-2 gewonnen. De tegenstander, die binnenkort aan de bak moet om via de nacompetitie promotie binnen te halen, trad aan met een behoorlijk geïmproviseerde selectie en gaf Berkum alle gelegenheid om aan te vallen.

sdcp201.jpg
Foto: Rainer Fröhlich

De ruime winst was, ondanks het feit dat er in dit duel voor beide ploegen weinig op het spel stond, een aardig competitie-afscheid voor de thuisclub. “Dit was mooi voor de jongens die afscheid nemen en voor de vertrekkende trainer,” aldus Michel van Oostrum voor wie het na drie seizoenen zijn laatste wedstrijd was als Berkum-coach. Bij Berkum was Jurian Meijntjes in zijn laatste wedstrijd niet alleen basisspeler maar ook nog eens aanvoerder. Het ‘Berkum-icoon’ deed het daarbij uitstekend, kreeg een kwartier voor tijd een publiekswissel en werd terecht verkozen tot ‘Man of the Match’. Ook de vertrekkende keeper Erwin Duits kreeg een basisplaats, waarbij hij liet zien dat SDC Putten volgend jaar veel aan hem kan hebben, en Jeroen Horstman kwam na veel blessureperikelen voor het eerst sinds de winterstop weer een helft in actie.

In de eerste helft was Berkum veel meer in balbezit en zette de thuisclub meer druk. Jurian Meijntjes leek binnen vijf minuten al van plan om zijn afscheid via een vrije trap te bekronen met een doelpunt maar de 42-jarige SDCP-keeper Johan de Bruin stopte het schot met enige moeite. Ashot Ajan leek aan de andere kant te gaan scoren toen hij Berkum-verdediger Kees Dorgelo goed van zich afschudde, maar zijn schot ging vervolgens net naast. Nadat een kopbal van Kassim Bizimana nog door de SDCP-defensie van de lijn was gehaald kwam Berkum in de 24e minuut toch aan de leiding. Een vrije trap van Pascal Diender, toegekend na een overtreding op Kassim Bizimana, werd gekeerd door doelman De Bruin maar Frank Hoolsema schoot de rebound onhoudbaar binnen en bracht Berkum zo op 1-0. Vijf minuten voor rust scoorde Marc van der Meulen, na een goede combinatie met Diender, beheerst de 2-0 en nauwelijks een minuut later was Kassim Bizimana goed voor de 3-0 ruststand.

Na rust leek SDCP even tegengas te geven toen Ashot Ajan de bal na slordig verdedigen bemachtigde. Met een goed schot liet hij Berkum-keeper Duits kansloos en met de 3-1 leken de Puttenaren weer wat terug in de wedstrijd te komen. Een minuut later al haalde Bizimana een streep door die rekening toen hij, aangespeeld door Jurian Meijntjes, de 4-1 liet aantekenen. Dat betekende Kassims 14e doelpunt in de 12 wedstrijden waarin hij na de winterstop voor Berkum in actie kwam en het zoveelste bewijs hoe belangrijk hij in de tweede competitiehelft voor de club is geweest.

SDCP kwam nog één keer terug in de strijd maar had daar wel wat assistentie voor nodig. Een inzet van Barry Grevengoed belandde op een ongelukkige manier via het been van Berkum-verdediger Jeffrey Pohowainjaan in het doel achter Erwin Duits maar verder dan die 4-2 liet de thuisclub het niet komen. In de slotminuut gaf invaller Richard Bouwmeester zijn afscheidswedstrijd extra glans door met een prachtig schot voor de 5-2 eindstand te zorgen.

Berkum-SDC Putten, 14 mei 2011

Eindstand: 5-2 (3-0)

Doelpunten: 24. Frank Hoolsema (1-0), 41. Marc van der Meulen (2-0), 42. Kassim Bizimana (3-0), 53. Ashot Ajan (3-1), 54. Kassim Bizimana (4-1), 70. Jeffrey Pohowainjaan (4-2) (e.d.), 90. Richard Bouwmeester (5-2)
Gele/rode kaarten: geen

Opstelling Berkum: Erwin Duits, Kees Dorgelo, Jurian Meijntjes (76. Edmund Mijnheer), Jeffrey Pohowainjaan, Dennis Horstman (46. Richard Bouwmeester), Pascal Diender, Arjen Westrik, Frank Hoolsema (57. Bram Roelofs), Marc van der Meulen, Georgie Huisman, Kassim Bizimana

Opstelling SDC Putten: Johan de Bruin, Gilbert Bleijenberg, Rob Buter, Maarten Boeve, Wilbert Scheenstra, Peter van Dongen, Niels Dunsbergen (80. Wouter de Bruin), Darwin Dacosta, Barry Grevengoed, Ashot Ajan, Martijn Duits.

Door: Theo Kölker

Artikel delen:

Reageer