WVF en Go-Ahead Kampen delen de punten

Zwolle – In de laatste wedstrijd van dit seizoen, die om "des keizers baard" werd gespeeld, hebben WVF en Go-Ahead er een gezapig potje van gemaakt, met een spannend einde. Na 89 minuten stond er 3-3 op het scorebord en na 90+3 minuten zelfs 4-4. De toeschouwers van beide ploegen kwamen aan hun trekken.

De wedstrijd stond in het teken van afscheid: Afscheid van een eerste WVF-seizoen in de 1e klasse, die vorige week al klassebehoud opleverde. Afscheid voor de wedstrijd van een aantal spelers van Go-Ahead en afscheid aan het eind van de wedstrijd en in de kantine van een aantal WVF-ers. De thuisploeg begon sterk en gunde WVF nauwelijks tijd om aan de bal te komen. Pas na 10 minuten zagen we de eerste uitval van de onzen en werd ook meteen duidelijk dat WVF vanmiddag de counterploeg zou zijn. Toch kwam er uit de stormloop van Go-Ahead nauwelijks gevaar voort. De eenzame spits en topscorer Zandbergen werd slecht bereikt en kon de bal niet kwijt. Veel verder dan een aantal corners en opvallend veel vrije trappen kwam de thuisclub niet.

Anne Nijland loste in de 17e minuut een verrassend afstandsschot op het Kamper doel en zorgde zo voor de opmaat van iets moois: Na een prachtige pass van de weer zeer ijverig storende Özhan Kardag kwam Anne vrij voor keeper Kostwinner en scoorde fraai de 0-1 in de 21e minuut. En opeens ging het lopen voor WVF, ballen kwamen aan en de moed zat er in.

Tot aan de 30e minuut had WVF nu het beste van het spel, daarom was het jammer dat een vrije trap van Go-Ahead , die achter de achterlijn belande , maar toch terug werd gehakt, en in werd getikt, door scheidsrechter De Boer toch tot doelpunt werd gepromoveerd, tot frustratie van de vlaggende Harry van Wijnen (1-1). Opeens werd WVF weer onzeker, en leed veel balverlies. Uit een nieuwe vrije trap nam spits Jurrian Zandbergen de bal in een halve omhaal ineens op de slof en scoorde fraai via de paal. (2-1) Dat was net voor rust een behoorlijke tegenvaller.

Na rust kwam WVF doeltreffend uit de startblokken: Een mooie counter via Kardag en Beimers belandde via een Go-Aheadbeen in het eigen doel (2-2).

De wedstrijd ging nu op en neer: Go-Ahead viel aan en WVF wachtte af en counterde. De goed spelende René Dorgelo ging er in de 57e minuut met de bal vandoor , bediende Timon Beimers, die zag dat Özhan Kardag er nog beter voor stond. Hij scoorde de 2-3, en deed daarmee een gooi naar de topscorers-positie in Zwolle.

Ondertussen kwamen Piet de Jong (misschien toch WVF ?) voor Go-Ahead en Gertjan van Limburg voor WVF in het veld, en verliet Dorgelo de groene kunstgrasmat. De 3-3, die Jeffrey Klein namens Go-Ahead liet aantekenen in de 64e minuut, onstond uit een levensgrote verdedigingsfout. Jammer toch dat WVF zo moeilijk een voorsprong vast kan houden.

Een prachtige combinatie van de WVF -voorhoede , een fraai schot van Marc Sloots na een solo leverde wel mooi voetbal, maar geen doelpunten op. Keeper Michel van de Aa verrichte zijn laatste heldendaad voor WVF door een zeker lijkende kans van Zandbergen te stoppen. Vlak voor het einde kreeg de afscheid nemende Marc Sloots zijn publiekswissel en kwam Hessel Berends in het veld.

De 90e minuut was dichtbij toen Dion Reijnen een opzichtige overtreding binnen de 16 meter maakte en de bal terecht op de stip ging. De afscheid-nemende Arjan van Keulen liet zich dit kansje niet ontnemen en opnieuw stond Go-Ahead op winst (4-3)

Direct daarna nam ook Michel van der Aa afscheid van WVF 1 en mocht Jaap Noordman de wedstrijd afmaken. En het kleine beetje geluk dat in Dronten ontbrak, was er in Kampen wel vanmiddag, want in de allerlaatste minuut van deze competitie ging alles verkeerd voor Go-Ahead en mocht Timon Beimers de 4-4 binnen lopen. Dat Piet de Jong daarna ook nog de paal raakte namens Go-Ahead, is voor de statistieken. Met de puntendeling kon iedereen best tevreden zijn.

door Harry Ham

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer