Portier aan Voorstraat aangehouden voor mishandeling

Zwolle – De politie heeft in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 mei een portier van een horecagelegenheid op de Voorstraat, een 45-jarige man uit Zwolle, aangehouden voor mishandeling.

 

politie_logo_4.jpg

 

De man wordt ervan verdacht één van de klanten van de horecagelegenheid, een 26-jarige Zwollenaar, te hebben geslagen. Twee andere klanten, een 24-jarige man uit Zuidschermer en een 25-jarige man uit Epe, waren bij dit incident betrokken en hebben aangifte gedaan tegen medewerkers van de horecagelegenheid voor mishandeling. Een andere beveiliger van de horecagelegenheid, een 27-jarige man uit Zwolle, heeft aangifte gedaan tegen een 21-jarige Zwollenaar voor mishandeling. De 21-jarige man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Er is een onderzoek ingesteld naar de toedracht van deze incidenten.

Artikel delen:
Reacties 56
 1. Het is opvallend dat hier nog geen reacties staan. Meer dan geregeld lees ik hier dat de portiers bullebakken zijn. Nu wordt er eens publiekelijk een portier benoemd, en dan zie je ze niet.


  Maak melding

 2. Aanpakken deze dommekrachten,elke week is het raak.

  Het is een schande dat deze criminelen,niet worden aangepakt.
  Oppakken en de sleutel weggooien.


  Maak melding

 3. Marcello wat bedoel je eigenlijk?

  ”Nu wordt er eens publiekelijk een portier benoemd, en dan zie je ze niet.”

  Publiekelijk benoemt? Hoe heet hij dan?  Maak melding

 4. Dronken ‘gasten’…??? Of een ouwerwetse ‘uitsmijter’…???

  Te bezopen voor woorden, dit geweld! Ik mis alleen nog de naam van de tent…


  Maak melding

 5. Ik was zaterdag in de Bloopers waar een kerel er uit werd gezet. Vanaf helemaal achterin werd hij eerst aan de bovenarm genomen en begon zich hevig te verzetten. Op een gegeven moment hing hij in de houdgreep terwijl een andere portier zijn benen probeerde stil te houden. Als klant vond ik het wel prettig dat ze hem in bedwang hielden, want hij sloeg en schopte alle kanten op (gelukkig raakte hij mij niet hard in mijn kruis).

  Van mij mogen de portiers nog veel gewelddadiger reageren. Iemand misdraagt zich, wordt vriendelijk, doch streng gevraagd om mee naar buiten te lopen, en wordt daarna nog agressiever. Als een mep er dan voor zorgt dat zo’n knakker sneller buiten is, waardoor binnen het feest verder kan gaan, zeg ik: doen.

  Zolang je je gedraagt, heb je nergens last van.


  Maak melding

 6. wel eens van mohammed gehoord? een agressieve uitsmijter van marokkaanse afkomst. die mepte om het minst of geringst, zelfs zijn werkgevers hadden hem niet in de hand.


  Maak melding

 7. Dick kent Mohammed niet. In de jaren 90 stond dit heerschap bij X-Ray en sloeg behoorlijk om zich heen. Ook vrouwen werden niet ontzien en werden soms zelfs bewusteloos geslagen omdat “ze een grote mond hadden”! (Lees; weerwoord hadden tegen zijn achterlijke gedrag) Ik heb jaren gewerkt met deze meneer en heb heel veel ellende gezien, dus Dick, breek me de bek niet open. >:(


  Maak melding

 8. Klopt, die van de X-Ray. Heb nooit zoiets van hem gezien

  Ook vrouwen werden niet ontzien en werden soms zelfs bewusteloos geslagen omdat “ze een grote mond hadden”! (Lees; weerwoord hadden tegen zijn achterlijke gedrag)

  Stond je achter de bar?


  Maak melding

 9. Ik werkte inderdaad achter de bar in X-Ray Dick. Kan natuurlijk zo zijn dat jij niet die ervaring hebt met hem maar helaas een hele hoop anderen wel. Vandaar dat jou betiteling “aardige jongen” me in het verkeerde keelgat schoot!  Maak melding

 10. 😀 Tja, allemaal verschillende ervaringen. Heb wel vaker geluiden gehoord als die van jou. X-Ray: daar heb ik veul, heul veul meegemaakt….sorry, maar enkel gave ervaringen.
  M. was bij Uniforce wel aardig, anders durf je em als broekie ook niet zo uit te dagen. Toen liet ie dus duidelijk zien: tot hier en niet verder. Wat een kracht in die armen! Je kon ook best met hem oh-en als ie aan de deur stond en we stonden te wachten. We mochten er ook wel eens niet in, maar na een tijdje wel. Hoe heette die andere uitsmijter ook alweer….de broer van Diana? Ook een geschikte kerel. Cor kwam destijds ook nog wel eens in de X-Ray…..en nu staat dat pand er al jaren te verpieteren :'(


  Maak melding

 11. @Dick. Begrijp me niet verkeerd, meeste herinneringen aan die tijd en tent zijn prima. Wereldtijd gehad daar. Weet zo niet wie je bedoelt met de andere uitsmijter. Diana ken ik zo niet. Misschien Mickey? Was iig wel een vaste kracht daar. Lang geleden allemaal. Jammer dat die tent al weer zolang leegstaat. Cor heeft er zo ook geen zak aan.


  Maak melding

 12. Met verbazing lees ik bovenstaande berichten. Ik was er zaterdag bij: en nee niet als één van de klanten die er werd uitgezet.

  Ik heb met eigen ogen gezien hoe de mannen van de bloopers hun werk deden: onbeschoft en zwaar onterecht. De klant(en) daarentegen rustig en gepast. Al hoewel ik wel snap dat je in paniek raakt als zo’n portier op je springt en je als een boef op de grond legt.

  In plaatsen van het creëren van veiligheid, veroorzaken de heren (portiers) zelf onveiligheid. Zij stoten klanten aan en trekken vriendjes voor, etc.

  ?én van de jongens had al snel een blauwoog. Ik vraag me dan echt af of dit hoort bij hun werk. Als je ook zag hoe agressief de portier reageerde op de politie: asociaal! Die portiers van bloopers zoeken zelf onrust en zijn er niet voor ons als klant.

  Voor mij geen bloopers meer, ondanks dat het barpersoneel super zijn werk doet.  Maak melding

 13. @ ZIB; ben zo slecht in namen. Maar we kwamen voornamelijk bij The Fonz….met de dames en/off voor de dames kwamen we ook in X-Ray en De Roos. Mickey vond ik ook een aardige kerel maar die bedoel ik niet….Willem?


  Maak melding

 14. Van mij mogen de portiers nog veel gewelddadiger reageren. Iemand misdraagt zich, wordt vriendelijk, doch streng gevraagd om mee naar buiten te lopen, en wordt daarna nog agressiever. Als een mep er dan voor zorgt dat zo’n knakker sneller buiten is, waardoor binnen het feest verder kan gaan, zeg ik: doen.

  Jij was toch tegen elke vorm van geweld?


  Maak melding

 15. @eerlijk

  Blijf je toch lekker weg? meer ruimte voor ons in de bloopers.:D
  Ik neem aan dat er wel een aanleiding was om de persoon uit de bloopers te zetten.. en als hij niet mee werkt, tsjah dan word er maar aan je getrokken vraag tenslotte zelf om..


  Maak melding

 16. fijnhe, die marokkaanse berbers in het uitgaansleven. die mickie was net zo erg. de enige die mijn sympathie weg kon dragen was jonkie van de docter


  Maak melding

 17. Dick, de Roos?! Dat was gaaf inderdaad. Waren zelfs nog even 2e discotheek van NL. Klein maar fijn. Heb de toenmalige eigenaren nog ontmoet in Marbella (Spanje). Daar woonden en werkten ze toen (iets met real estate).

  Willem was een vrij lange kerel, aardige vent inderdaad.


  Maak melding

 18. Dat uitsmijters in de horeca doorgaans types zijn met nogal losse handjes, is algemeen wel bekend.
  De vraag blijft; hoe komen dergelijke types aan dat soort baantjes?
  Het antwoord; omdat bijna alle horeca uitbaters in Zwolle zelf een crimineel verleden hebben.
  Dit werd een paar jaar terug al bekend uit een justitieel onderzoek; De meeste Zwolsche horeca is in handen van criminelen of heeft in elk geval voor politie duidelijke bamden met criminele organisaties.


  Maak melding

 19. Het is tuig wat aan de deur staat,ze gebruiken de term portier als vrijbrief om mensen te behandelen.

  Nu vindt ik dat als je portier wilt zijn,geen strafblad mag hebben.
  Daar komt het bonte gezelschap(de portiers waar de anabolen in de hersenen zijn geslagen) niet voor in aanmerking.

  IK SNAP DIE AGRESSIE NIET,ik kan me wel voorstellen dat je de lastige klanten in toom moet houden.

  Maar niet op een beestachtige manier,waar komt die agressie vandaan.
  Ik heb wel eens gehoord van langdurig gebruik van anabolen,dat het mannelijk geslacht dienst weigert.

  Maybe dat hier die agressie vandaan komt.


  Maak melding

 20. Nu vindt ik dat als je portier wilt zijn,geen strafblad mag hebben.
  Daar komt het bonte gezelschap(de portiers waar de anabolen in de hersenen zijn geslagen) niet voor in aanmerking.

  Gebruik jij ook anabolen, zelden zo’n zwam verhaal gelezen.

  Heb jij je er al in verdiept of ben je alleen je mening aan het roeptoeteren.


  Maak melding

 21. Edwin@

  Het zijn feiten,de portiers uit de voorstraat zijn allemaal niet vrij van onbesproken gedrag.

  Ik zal er eens een paar opnoemen Mohammed,Anton,Eddy,Dirk.

  Allemaal al eens op vakantie geweest op kosten van de staat.

  En nee ik gebruik geen anabolen,ik wil graag potent zijn.  Maak melding

 22. Aangezien je zo dom aan het zwammen bent, ga ik er ook van uit dat je het niet kan opzoeken op inet. Dus speciaal voor Jan R.

  Voor welke wet is dit begrip van belang ?
  Dit algemene begrip is geregeld in de Wet op de particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus.

  Kan iedereen portier worden bij een horecabedrijf ?
  Horecaportiers moeten voldoen aan eisen van vakbekwaamheid en betrouwbaarheid. Dit is geregeld in de Wet op de particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus. De horecaondernemer kan zelf een portier in dienst nemen, maar moet dan een vergunning aanvragen voor de totstandbrenging van een bedrijfsbeveiligheidsdienst. Ook kan de ondernemer een beveiliger inhuren van een regulier vergund beveiligingsbedrijf.

  Welke eisen gelden ten aanzien van de betrouwbaarheid van portiers ?
  Voordat iemand te werk kan gaan als horecaportier moet hij toestemming hebben verkregen van de korpschef van de regio waar hun beveiligingsorganisatie, zijnde de horecaonderneming of een apart bedrijf, is gevestigd. De korpschef toetst de antecedenten met het oog op hun werkzaamheden.

  Zijn er nog meer eisen ten aanzien van horecaportiers ?
  Naast de eisen van bekwaamheid en betrouwbaarheid geldt dat horecaportiers moeten voldoen aan eisen met betrekking tot het dragen van een uniform en een legitimatiebewijs. Verder moeten ze in het bezit zijn van het diploma SVH Horecaportier of een ander daartoe aangewezen diploma.

  Wet op de particuliere beveiligingsorganisaties en  Maak melding

 23. En hoe komt het dan det deze jongemannen,toch aan het werk zijn.

  Zijn het soms jongens die de lege glazen ophalen.

  Komop wees eens niet zo naief,die regels worden niet nageleefd.
  Bent u zelf soms portier,dat u zo fanatiek voor deze agressors opkomt.

  Er zal best wel een portier rondlopen die wel deugt.
  Maar dat is net zo zeldzaam als een stadswacht met verstand.


  Maak melding

 24. Bericht door Jan Remmers, op 20 mei 2011 om 11:28
  En hoe komt het dan det deze jongemannen,toch aan het werk zijn.

  Zijn het soms jongens die de lege glazen ophalen.

  Komop wees eens niet zo naief,die regels worden niet nageleefd.
  Bent u zelf soms portier,dat u zo fanatiek voor deze agressors opkomt.

  Er zal best wel een portier rondlopen die wel deugt.
  Maar dat is net zo zeldzaam als een stadswacht met verstand.

  Het is markt;
  zwam maar raak voor een knaak.

  Nogmaals spreek je uit eigen ervaring, heb je bewijs en laat het maar zien.  Maak melding

 25. Het zijn feiten,de portiers uit de voorstraat zijn allemaal niet vrij van onbesproken gedrag.

  Ik zal er eens een paar opnoemen Mohammed,Anton,Eddy,Dirk

  Allemaal?
  BEWIJS AUB!!  Maak melding

 26. Jan wat zijn dit voor een uitdrukkingen :zo zeldzaam als een stadswacht met verstand.
  Heb jij soms alle universiteiten doorgelopen.Nou ik wel om ze schoon te maken.En dan alle portiers over 1 kam scheren? ,vervelend hoor.


  Maak melding

 27. Bent u zelf soms portier,dat u zo fanatiek voor deze agressors opkomt.

  In mijn uitgaansjaren heb ik NOOIT problemen gehad met deze portiers of andere, kwestie van normaal gedragen en RESPECT.  Maak melding

 28. @Edwin u doet mij denken aan een jongetje op een fitness centre.
  Die de stang in de gaten mag houden,tijdens het powerliften.

  Komt u maar met feiten dat het niet zo is.
  Lees even het onderwerp hierboven.

  PORTIER AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING!!!!!!!!!!!!.

  1 OOG IS KONING ONDER BLINDEN


  Maak melding

 29. @ ZIB; Mooi, zijn we het eens over Willem. Interessant, dit:

  Heb de toenmalige eigenaren nog ontmoet in Marbella (Spanje). Daar woonden en werkten ze toen (iets met real estate).

  Blijf overigens uitgaan van de goede intenties van zowel portier als uitbater, tot (vanzelfsprekend) het tegendeel bewezen is. Heb veel gestapt, doe het nog regelmatig en heb nooit problemen gehad. Misschien mazzel, misschien zoekt een ander het op, misschien naïef? Het zal allemaal wel.


  Maak melding

 30. Lees even het onderwerp hierboven.

  PORTIER AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING!!!!!!!!!!!!.

  Ja en?
  Al veroordeeld door de rechter?

  Wel door Jan R, de alwetende!  Maak melding

 31. @Edwin u doet mij denken aan een jongetje op een fitness centre.
  Die de stang in de gaten mag houden,tijdens het powerliften. Komt u maar met feiten dat het niet zo is.

  Hoho, geen vragen met wedervragen proberen te beantwoorden. Geef eens antwoord op de vragen ipv dat gezwam.
  Jij mag eerst met antwoorden, bewijs en feiten komen, dan ga ik er misschien over nadenken of ik antwoord ga geven op jouw vraag.


  Maak melding

 32. @jan

  Zeikerd, je weet gewoon dat edwin gelijk heeft. iedereen beetje te kleineren! Volgens mij ben jezelf dat jongetje die t stang in de gaten mag houden 😀

  Maar jan, zeg eens eerlijk.. denk je dat je zonder goedkeuring van de korpschef zomaar de beveiliging in kan?????


  Maak melding

 33. een portier : is een beroep

  en deze mensen staan dus gewoon op de loonlijst van een café

  maar voor veel café/bar/danstenten niet te betalen of te duur (?)

  dus hebben ze een UITSMIJTER


  Maak melding

 34. @jan,

  ooit gehoord van noodweer exces?? 😀
  en portier/uitsmijter komt altijd in een agressie sfeer, dus geweld komen ze misschien wel geregeld tegen op een avond.


  Maak melding

 35. Zou het ook kunnen zijn dat het niet aan de ”uitsmijters” ligt, maar aan de mensen die in de bar/kroeg of dergelijke zitten?

  Zie namelijk vaak genoeg als ik een lekker biertje aan het drinken ben, en dat er dan mensen zijn die er 6 te veel op hebben.
  En erg vervelend worden. Kan dan goed begrijpen dat er soms 1 er een beetje hard handig wordt uit gewerkt. in de meeste gevallen vragen de personen er zelf om(die er uitgewerkt worden).

  Anne


  Maak melding

 36. Bericht door Jan Remmers, op 20 mei 2011 om 12:47
  Nee het zijn allemaal lieve jongens,die nooit wat doen.
  Komop hee,de cijffers liegen er niet om

  Komop Jan, verstop je niet. Geef die cijfers eens.
  Of is dit een geval van grote bek achter het inet.


  Maak melding

Reageer