‘Vision! For Dieze’

Zwolle – Jongerengroep Vision! staat elke maand met hun caravan in Dieze-Oost. Ook dit weekend was dat het geval.

14-05-201120vision20voor20dieze201.jpg

In september is het project ‘Vision! For Dieze’ gestart. Ze zijn daar om klusjes te doen voor de bewoners en om gezellig een praatje te maken of koffie met ze te drinken. Als er kinderen langskomen, worden er spelletjes gedaan en wordt er gevoetbald. De jongeren van Vision! vinden het leuk om elke maand in de wijk aanwezig te zijn, om zo iets te kunnen betekenen voor een ander. Ze willen dienstbaar zijn en ze staan klaar om anderen te helpen. Door hun aanwezigheid hopen ze ook de buurtbewoners dichter bij elkaar te brengen. Natasja Kramer: "We hebben voor de herkenbaarheid een caravan gepimpt, die we elke keer meenemen. De caravan is ook handig voor de koffie en thee en andere dingen die we steeds meenemen. En met slecht weer is een dak boven je hoofd ook wel prettig. De ene zaterdag is het druk op straat en zijn er veel kinderen, de andere zaterdag is het rustig. Het leukste van zo’n ochtend zijn de spontane gesprekken die je de voorbijgangers hebt."

"Je leert de mensen kennen en daardoor ook de wijk. Ook gaat er altijd een aantal jongeren van de groep de wijk in om vuilnis te rapen. Het is niet het leukste werk om te doen, maar we merken dat de buurtbewoners het erg waarderen. We hopen op zaterdag 9 juli dit eerste seizoen te kunnen afsluiten met een barbecue voor alle mensen uit de buurt. Voor de kinderen zal dan ook vanalles georganiseerd worden."

Vision! gaat uit van de Vrije Evangelisatie Zwolle. Ze hebben ook contact met andere organisaties en kerken die in Dieze-Oost aan het werk zijn.

Artikel delen:

Reageer