Singer/songwriter Marike Jager naar Hedon

Zwolle – Geen ‘one-hit-wonder’, maar een authentieke singer/songwriter die met prachtige liedjes het publiek blijft overtuigen. Met haar nieuwe album Here Comes The Night komt Marike Jager met een waardige opvolger van het bekroonde tweede album Celia Trigger. Zaterdag 21 mei zal Marike Jager een concert geven in Zwols poppodium Hedon. Het voorprogramma zal worden verzorgd door de Belgische singer/songwriter Anton Walgrave.

Sinds het winnen van de Grote Prijs van Nederland geldt Marike als een groot talent. Ze verzilverde dit met haar fantastisch besproken debuutalbum The Beauty Around. Ambitieus als ze is richt ze hiervoor haar eigen platenlabel ‘Morning Coffee Records’ op. Sindsdien is haar ster rijzende. Als winnares van de Essent Award geeft Marike in 2007 een ijzersterk optreden op Lowlands. ‘Een volle India tent maakte hier kennis met Marike en viel in katzwijm’, aldus popmagazine OOR. Lovende recensies zijn het gevolg: "Celia Trigger is vol, veelzijdig, roestig, sexy en ontroerend” Sinds de release van haar tweede album Celia Trigger kan niemand meer om haar heen. Met twee Edison nominaties verschijnt ze in ‘De Wereld Draait Door’. Matthijs van Nieuwkerk laat zich betekenisvol uit: “Eindelijk is ze hier!”

Tot ieders verrassing blijkt Marike ook een groot talent voor de camera. De VPRO ontgroent haar als tv-presentatrice van Lowlands en Zwarte Cross. Daarna presenteert ze het programma ‘Trendspotting’, het NRC vindt haar een ‘vondst’.

Op vrijdag 1 april verscheen het nieuwe album van Marike, getiteld Here Comes The Night is gemixt door meervoudig Grammy winnaar Tchad Blake. Deze eigenzinnige producer werkte onder meer met The Black Keys, Tom Waits, Elvis costello en Suzanne Vega. Het album is zeer uitgesproken en heeft een filmische insteek. De band speelt met veel energie en ook Marikes gitaarspel is overtuigend. "Alles valt op z’n plek. Dit is het album waar ik al jaren naar uitkijk" aldus Marike zelf. Anton Walgrave

De Belgische singer- songwriter Anton Walgrave schrijft pure eerlijke songs met een diepe melancholieke ondertoon. Het album As You Are welke binnenkort verschijnt, zijn geïnspireerd op het fenomeen tijd en worden gedreven door een fascinerende vorm van nieuwsgierigheid.

Met producer Mario Goossens, bekend van zijn werk als drummer van Triggerfinger, aan het roer werd Walgrave getriggerd om met een nieuw perspectief naar zijn repertoire te kijken waardoor eerder gemaakte demo’s met een fris nieuw inzicht haar uitwerkingen vonden. Voor de opname nam Triggerfinger-frontman Ruben Block de gitaarpartijen deels voor zijn rekening en leverde Goossens zelf de drumpartijen. Peter Obbels, welke Goossens kende van zijn werk voor Soon van Triggerfinger, nam de afmixing voor zijn rekening wat heeft geleidt tot een heel bijzondere passionele sound die weet te overtuigen.

MARIKE JAGER
Support: ANTON WALGRAVE

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Zaterdag 21 mei
Open : 20:30uur
Aanvang : 21:00 uur
Entree : € 12,50 (excl. € 1,- servicekosten)

Kaarten zijn direct te bestellen via www.hedon-zwolle.nl, of te koop bij Plato en VVV te Zwolle.

Artikel delen:

Reageer