Alcoholcontrole Marsweg

Zwolle – Het IJsselandse team Verkeer heeft zondagavond 15 mei een alcoholcontrole gehouden op de Marsweg.

258 automobilisten moesten een blaastest afleggen. Drie automobilisten bleken onder invloed te zijn van alcohol. De uitslagen van de blaastest waren 190 ugl, 385 ugl en 490 ugl. Daarnaast werden vier automobilisten bekeurd, omdat ze met meer dan 30 km/u de maximum snelheid hadden overtreden. Er werden snelheden gemeten tussen de 85 en 97 km/u.

Artikel delen:
Reacties 95
 1. Yep, onze Zwolse politie zie je door de week niet en dan staan ze er weer met busjes en motoren te controleren. Laat ze een keer achter inbraken aan gaan!


  Maak melding

 2. Zie ook verhaal in de Stentor over jongen van 13 jaar met plastic speelgoedpistooltje. Is meegenomen naar bureau, 2 uur lang is hij ondervraagd. Hoezo respect voor de politie? Moet je het wel verdienen!!


  Maak melding

 3. @Berend,
  Dan hadden zijn ouders hem daarop moeten wijzen en het ding moeten innemen.
  Het begint allemaal met opvoeding.


  Maak melding

 4. Hoezo respect voor de politie? Moet je het wel verdienen!!

  Dat vind ik nou ook maaaaar alcoholcontroles zijn echt goed, vind ik!


  Maak melding

 5. @Anietje
  Ben ik met je eens. Veel hedendaagse problemen zijn grotendeels te wijten aan de lakse opvoeding die de jeugd van tegenwoordig ontvangt van hun ouders cq andere opvoerders.
  In dit geval had de politie de moeder mee moeten nemen voor een corrigerend gesprek op het bureau. Het kind kon in dit geval niet weten dat hij verkeerd bezig was.

  Ik ben ook een groot voorstander van alcoholcontroles maar bekeuringen uitdelen voor een paar km te hard of kapotte achterlichtjes, vind ik zielig. Is gewoon je norm halen om de staatskas te vullen en heeft niets met veiligheid te maken.  Maak melding

 6. Alcohol controles zijn bijzonder goed, belangrijk en nuttig!

  Ik ben ook een groot voorstander van alcoholcontroles maar bekeuringen uitdelen voor een paar km te hard of kapotte achterlichtjes, vind ik zielig. Is gewoon je norm halen om de staatskas te vullen en heeft niets met veiligheid te maken.

  Voor een paar km/uur te snel word je niet bekeurd. Niemand! Er zijn gewoon correcties. Als je bekeurd wordt heb je MEER dan “een paar” km/uur te snel gereden.
  Kapotte achterlichtjes heeft wel degelijk ook met veiligheid te maken! Zorg gewoon dat je auto in orde is!

  Als je een bekeuring krijgt is dat meestal terecht. Betaal de bekeuring, leer ervan.


  Maak melding

 7. Daarnaast werden vier automobilisten bekeurd, omdat ze met meer dan 30 km/u de maximum snelheid hadden overtreden. Er werden snelheden gemeten tussen de 85 en 97 km/u

  Bericht door wj v ae, op 16 mei 2011 om 14:20
  ga boeven vangen helden

  Ik vind het toch al aardig misdadig om met meer dan 30 kilomter te had door de bebouwde kom te raggen.  Maak melding

 8. Bericht door wj v ae, op 16 mei 2011 om 14:20
  ga boeven vangen helden

  Totdat één of andere dronkelap jou lichamelijke of materiële schade toebrengt. Dan piep je wel anders!


  Maak melding

 9. @Natascha,
  Ben ik niet met je eens. Blijkbaar mag de exploitant, even aangenomen dat hij zich aan de wet houdt, die dingen verkopen. Zijn ouders hadden hem dan wat anders moeten laten uitzoeken, of bij thuiskomst uit moeten leggen dat hij hier niet mee de straat op mag.

  @Berend,
  Eens. De ouders/opvoeders hadden er ook op aangesproken moeten worden. Ik hoop dat zij ervan geleerd hebben. De kans is natuurlijk ook aanwezig dat ze flink van leer tegen politie gingen en een verkeerd signaal naar het kind hebben afgegeven. Sommige mensen worden niet graag op hun fouten gewezen…

  Respect moet je inderdaad verdienen.


  Maak melding

 10. @plantje, Precies maar als je er om vraagt of ze extra willen controleren in de wijk dan krijg je het niet voor elkaar! we moeten de politie en gemeente bestoken met mail en brieven en dan luisteren ze nog niet. Te weinig personeel, maar op zondag wel en op zaterdag als je naar de Rova gaat liggen ze achter de bosjes te loeren! Ik zeg: Politie stel je prioriteiten bij en help de burgers i.p.v. de staatskas!!


  Maak melding

 11. @Natascha,
  Ben ik niet met je eens. Blijkbaar mag de exploitant, even aangenomen dat hij zich aan de wet houdt, die dingen verkopen

  Dat is niet het geval zoals ik het begreep gaat het om een balletjes pistool. Bibi guns zijn verboden in Nederland.


  Maak melding

 12. Tjonge, mag de politie aub zelf bepalen of ze op alcoholmisbruik en snelheid controleren? Wat een kul-reacties hier zeg over dat de politie respect moet verdienen! Mijn respect hebben ze sowieso, ik drink nooit als ik moet rijden, maar rijd ook weleens te hard, als ik geflitst wordt of aangehouden vanwege een te hoge snelheid, dan betaal ik zonder morren die bekeuring. Tenslotte is er ook nog zoiets als eigen verantwoordelijkheid en heeft de politie het volste recht te controleren, daarbij neem ik in ogenschouw dat de politie niet overal tegelijk kan zijn. De politie doet gewoon zijn werk, maar het past wel bij deze tijd dat deze mensen niets goed meer kunnen doen, het ligt tenslotte altijd aan een ander….Zucht!


  Maak melding

 13. Tenslotte is er ook nog zoiets als eigen verantwoordelijkheid en heeft de politie het volste recht te controleren

  Sterker nog: de politie heeft ook een plicht te controleren! Alleen maar dronkenlappen van een boom af schrapen werkt niet. Je kunt beter controles houden om op die manier te voorkomen dat mensen drinken.
  Te hard rijden…ja ach…ik heb er ook wel eens een boete voor gehad: man up! Betaal de bekeuring en klaar!

  Helemaal met je eens!


  Maak melding

 14. [/u]Bericht door wj v ae, op 16 mei 2011 om 4:20
  ga boeven vangen helden

  Bericht door Zwollenaar3, op 16 mei 2011 om 12:15
  Yep, onze Zwolse politie zie je door de week niet en dan staan ze er weer met busjes en motoren te controleren. Laat ze een keer achter inbraken aan gaan!

  De politie doet wat ze moet doen. Bekeuren en boeven vangen.


  Maak melding

 15. Voor de blaatschapen die alcoholcontroles niet belangrijk vinden….

  Stel dat dit jouw dochter/vriendin/moeder/andere geliefde was geweest

  Fietster doodgereden in Breda

  Vanmorgen omstreeks 5:20 uur is Ellen Askamp (17) terwijl zij met enkele vrienden op de fiets naar huis was na een avondje stappen, op de kruising van de Terheijdenseweg en de Crogtdijk in Breda door een auto met hoge snelheid aangereden. De auto rijdt door. Ellen overlijdt ter plaatse aan haar verwondingen.

  De auto wordt even verderop zwaar beschadigd terug gevonden. Van de bestuurder geen spoor. Hij wordt later thuis aangehouden en bekend dat hij Ellen heeft aangereden en dat hij gedronken had.

  Onderzoek moet duidelijk maken of de man uit Oosterhout te hard heeft gereden.

  Natuurlijk, inbrekers moeten ze in de kraag vatten, vind ik ook. Alleen zijn de problemen van veel materiële gestolen zaken (niet alle!!) met geld op te lossen. Dat ga je met een leven niet voor elkaar krijgen….


  Maak melding

 16. Dat te snel rijden daar snap ik. Dat stukje Marsweg wordt door geen enkele Zwollenaar met 50 km/h gedaan 😛

  Tijd dat ze het daar ophogen naar 70 km/h

  Begrijp me niet verkeerd, als ik daar wordt geflitst, betaal ik zonder te morren hoor 🙂

  De alcohol controle is super! Zouden ze meer moeten doen!


  Maak melding

 17. niet om het een of ander het is al triest genoeg maar kijk eens hoe de jeugd fietst .
  Soms ook met meer dan 4/5 naast elkaar en als je toetert dat je er langs wil krijg je een grote bek .
  En alcohol controle mag van mij strenger .


  Maak melding

 18. Je ziet wel, controle moet er zijn; anders wordt het een zootje als men maar gaat doen wat niet mag. Dus controleren op regels lijkt noodzakelijk te zijn.


  Maak melding

 19. Mensen begrijp me niet verkeerd, prima dat er een controle op alcohol is. Te hard rijden = aanpakken, maar als ik GVD vraag aan de politie om controle te krijgen in onze wijk om dat er vandaag of morgen een kind onder de auto komt hoor je ze niet en het ergste je ziet ze niet!

  Probeer maar eens een zebrapad over te steken, je bent een held als je aan de overkant komt zonder kleerscheuren, brommers die doorjakkeren etc, etc, etc. Nee op een weg waar GEEN fietsers GEEN voetgangers komen is het makkelijk schrijven. Parkeerbonnen printen, want schrijven is er ook al niet meer bij. Als ik moet rijden drink ik geen alcohol dus kom maar op met de controles, maar de politie nee daar heb ik geen hoge pet van op!!


  Maak melding

 20. Ze moeten die hard rijders nog harder aanpakken.
  Er gebeuren meer ongelukken door te hard rijden dan door alcohol.
  En dan alcohol veroordelen maar zich zelf vrij pleiten door de bekeuring voor het te hard rijden te betalen.
  Dat is nu erg hypocriet Jasper en Stadshagenees.
  Je bent voor allebei de overtredingen gewoon even fout.  Maak melding

 21. En Plantje is natuurlijk ook weer iemand die zijn eigen overtredingen goed praat maar wat hij zelf niet doet en een ander wel is dit in zijn ogen weer erger.


  Maak melding

 22. Kickert, doe eens normaal man! Ik rijd nooit te hard binnen de bebouwde kom, op snelwegen waar 120 gereden mag worden rijd ik weleens 135, maar alleen als het kan. Ik ben geen bumperklever en ook geen moraalridder zoals jij. Alcohol in het verkeer is ALTIJD FOUT! Daar heb je dus een punt voor de rest kun je beter even nadenken voordat je meningen/stellingen over een ander poneert hier. Ik weet waar ik het over hebm want ik rijd jaarlijks 70.000 schadevrije kilometers….Verder nog iets?  Maak melding

 23. Ik zit rond de 50.000 km per jaar…schadevrij.

  Bericht door kickert, op 16 mei 2011 om 22:30
  En Plantje is natuurlijk ook weer iemand die zijn eigen overtredingen goed praat maar wat hij zelf niet doet en een ander wel is dit in zijn ogen weer erger.

  Ik denk inderdaad dat alcohol in het verkeer erger is, dan te hard rijden. Waarom? Al om één simpele reden: ik kan mijn snelheid aanpassen aan de situatie die ik zie. Soms rijd ik de maximum snelheid…soms erboven en ook wel eens eronder. Als dat me veiliger lijkt op dat moment doe ik dat.
  Zie dat een dronkenlap maar eens doen: even wat terugnemen als de situatie er om vraagt!

  Trouwens: waar staat dat ik mijn eigen overtredingen goedpraat?


  Maak melding

 24. Ze moeten die hard rijders nog harder aanpakken.
  Er gebeuren meer ongelukken door te hard rijden dan door alcohol.
  En dan alcohol veroordelen maar zich zelf vrij pleiten door de bekeuring voor het te hard rijden te betalen.
  Dat is nu erg hypocriet Jasper en Stadshagenees.
  Je bent voor allebei de overtredingen gewoon even fout.

  Ik ben het met je eens, misschien heb je dat niet goed genoeg uit mijn post gehaald, ik vind te hard rijden ook fout.

  Alleen op dat stuk Marsweg, mag de max. snelheid van mij wel omhoog.


  Maak melding

 25. Alleen op dat stuk Marsweg, mag de max. snelheid van mij wel omhoog.

  Jammer dat het dan voor de fietsers zo lastig oversteken wordt.  Maak melding

 26. Edwin, waar steken er fietsers over??? Of bedoel je de ‘brug’ bij de tunnel, waar het fietspad ruim over de weg gaat?


  Maak melding

 27. @Kickert, het komt wel vaker voor dat Plantje en Stadshageneesie elke vorm van kritiek op politie af willen branden. En inderdaad je eigen asociale weggedrag wegpoetsen door een bekeuring te betalen doet me denken aan de vromen uit de geschiedenis die door het betalen van aflaten zich zonder zonden de hemel binnen kopen.
  wat wil je verder zeggen met je 70000 km? 1 stuurfout en het is gebeurt! Dat jullie niks om je leven geven moet je zelf weten, maar zorg er voor dat een ander daar niet door in gevaar komt.
  Hard rijden is gevaarlijker omdat mensen pas de ernst accepteren wanneer het te laat is.

  @Japser, bij het woonwagenkamp van de Pierik(als die er nog is trouwens) is een fietspad, volgensmij heb ik daar ook wel eens fietsers zien oversteken, maar ik weet niet of dit ook echt een ‘oversteekplek’ is.


  Maak melding

 28. John, je opmerking is belachelijk, maar dat ben ik inmiddels wel van jou gewend. Ik rijd nooit te hard in de bebouwde kom en geef heel veel om mijn eigen leven en het leven van een ander. Ik durf van mezelf te zeggen dat ik niet onverantwoord rijd, ik houd afstand en pas me altijd aan aan de snelheid om mij heen. Tevens rijd ik nooitmeerdan 20 km te hard en dat is alleen s’avonds of in het weekend. Doordeweeks overdag is te hard rijden niet eens mogelijk. En John lees eerst eens goed voordat je met je primitieve reacties komt. En ja, ik respecteer onze politie wel, zou jij ook eens moeten doen.


  Maak melding

 29. Mooi dan hebben we deze controle weer gehad, denk ik dat de straatdienst van de zwolse politie eerdaags weer eens wordt gebreefed voor een sympathieke aanhangerfuik bij de hessenweg.


  Maak melding

 30. Bericht door John, op 17 mei 2011 om 09:49
  @Kickert, het komt wel vaker voor dat Plantje en Stadshageneesie elke vorm van kritiek op politie af willen branden.

  Nee, ik heb een hekel aan het altijd maar afzeiken van de politie als het mensen uitkomt!

  En inderdaad je eigen asociale weggedrag wegpoetsen door een bekeuring te betalen doet me denken aan de vromen uit de geschiedenis die door het betalen van aflaten zich zonder zonden de hemel binnen kopen.

  Ook dat is niet de bedoeling van mijn opmerking. Waar het me om gaat is, dat velen vinden dat de politie te weinig doet en dat ze niets doen dan zeuren over de politie. Totdat ze een bekeuring krijgen. Dan doet de politie te veel en het verkeerde. De bedoeling van mijn opmerking is dus: als ik een bekeuring krijg voor te snel rijden heeft de politie gewoon haar werk goed gedaan; het zou kinderachtig zijn DAN ineens te zeuren dat de politie niet goed bezig is.

  @Japser, bij het woonwagenkamp van de Pierik(als die er nog is trouwens) is een fietspad, volgensmij heb ik daar ook wel eens fietsers zien oversteken, maar ik weet niet of dit ook echt een ‘oversteekplek’ is.

  Klopt. Er is geen blokmarkering (meer) om aan te geven dat er een oversteekplaats is, maar het fietspad is dusdanig aangelegd, dat fietsers in de gelegenheid gesteld worden daar over te steken.
  Dat zal ook de reden zijn dat je er geen 70 km/uur mag. Dan moeten ze (komende vanaf Marslanden) voor het viaduct een bordje 70 neerzetten en direct erna weer een bordje 50. Dat gaat ook niet werken.

  En ja, ik respecteer onze politie wel, zou jij ook eens moeten doen.

  😀

  Bericht door Robbie, op 17 mei 2011 om 10:47
  Mooi dan hebben we deze controle weer gehad, denk ik dat de straatdienst van de zwolse politie eerdaags weer eens wordt gebreefed voor een sympathieke aanhangerfuik bij de hessenweg.

  Precies! Ook een goede controle! Moet er niet aan denken dat ik een hoop rotzooi op mijn wagen krijg van iemand die denkt:”Voor deze ene keer kan het wel!”
  Of erger: een motorrijder die één of andere balk of tak tegen zijn harsens krijgt!


  Maak melding

 31. Ik ben het met alle inzenders eens, controles moeten er zijn. Voor je eigen veiligheid en vooral die van anderen. Je zult maar aangereden worden door een dronken malloot.
  Maar waarom voor kleine “onschuldige” dingetjes direct een bekeuring? Waarom niet een waarschuwing of een corrigerend gesprekje?
  De politie is je vriend………Ik kies mn vrienden liever zelf.


  Maak melding

 32. Maar waarom voor kleine “onschuldige” dingetjes direct een bekeuring? Waarom niet een waarschuwing of een corrigerend gesprekje?

  Dat werkt eigenlijk alleen als agenten de burgers nog kennen. Alleen dan kunnen ze je “de volgende keer” wel een bekeuring geven.
  Anders zijn het altijd dezelfden die stelselmatig bepaalde zaken niet op orde hebben, er telkens mee weg komen (omdat ze een waarschuwing krijgen) en vervolgens de politie kei hard uitlachen!

  Ik snap je punt wel, maar ik denk dat het moeilijk te handhaven is en dat het dan over het algemeen moeilijker te handhaven wordt.

  En vergeet niet: je mag al “iets” gedronken hebben; je moet alleen niet boven een maximum komen. Je kunt ook wel “iets” te snel rijden zonder direct een bekeuring te krijgen. Overal zitten wel marges in. Dus we moeten (geldt net zo goed voor een ander als voor mij!) gewoon niet zeuren als we de marge willens en wetens overschrijden en daar een bekeuring voor krijgen!


  Maak melding

 33. Ik respecteer de keihard werkende agent die in het putje van de samenleving vanuit zijn overtuiging zijn nek uitsteekt voor een ander. Die het onderscheid kan maken en in zijn taak niet belemerd wordt door regeltjes en quotas om maar genoeg boetes uit te kunnen delen. die respecteer ik. Die agent die kijkt naar de situatie en hier de inschatting maakt hoe hij moet handelen.
  Ik respecteer niet de agent(en) die zijn geweldsmonopoly gebruikt om persoonlijke problemen/tekort komingen te ventileren of zich schuil houdt achter de regeltjes.
  Wat denk jij zelf Stadshagenees? Zou de politie blij zijn met jou respect als jij zelf de wetten uitmaakt op de weg? Dat jij lekker het gas in trapt s avonds omdat je geen politie om je heen ziet? Schijnheilig noem ik dat. Met je 70000 km weet je natuurlijk precies waar alle palen staan. En als het donker is wordt er niet mobiel geflitst zeker?
  Nooit harder dan 20 km per uur te hard rijden goed praten? Wat een figuur ben jij. Je bent geen steek beter dan die gasten die met drank de fout in gaan en zichzelf goed praten.


  Maak melding

 34. Je bent geen steek beter dan die gasten die met drank de fout in gaan en zichzelf goed praten.

  Nogmaals: je kunt je voet DIRECT van het gas halen als er iets niet goed gaat. Ik moet de eerste nog tegenkomen die DIRECT kan ontnuchteren als het nodig is!


  Maak melding

 35. John,jouw kijk op de samenleving is een hel vreemde, ga maar lekker door met etiketjes plakken. Wel apart om te lezen dat jij kennelijk voorwaarden stelt aan welke agent wel jou respect verdient en welke niet. Geeft een beetje weer hoe je in elkaar zit. Veel plezier in de nacompetitie met schelden en tieren op de tegenstander en de dienstdoende scheidsrechter. Geniet ervan, moraalridders!


  Maak melding

 36. In Spanje hebben ze het goed voor elkaar (Zuid-Spanje sowieso, rest weet ik niet)). Als je daar een boete krijgt voor fout parkeren zit er in eerste instantie een enveloppe met een plattegrondje van de stad onder je ruitenwisser. Op de “boete” staat vermeld dat je geen parkeergeld betaald hebt. Dit kun je alsnog doen door het verschuldigde geld in de enveloppe te doen en in te leveren bij een politiebureau die je op het plattegrondje kan vinden. Dit moet binnen 24 uur anders krijg je alsnog een hoge boete. Daar is in ieder geval nog ruimte voor een vergissing, zeg maar de menselijke maat is niet vergeten.
  8)


  Maak melding

 37. Dat is inderdaad een goede manier! Denk wel dat het ten goede komt aan het beeld dat mensen van de politie hebben!

  In Brussel “kost parkeren” ?? 15,- per dag. Ik heb er een tijdje gewerkt en vandaar, dat het tussen aanhalingstekens staat. Ik kon namelijk nergens een automaat vinden waar ik ?? 15,- moest betalen! Met een paar Euro was de meter voor een dag gevuld. Maar wat bleek: mensen parkeren daar hun auto gewoon…Als er niet gecontroleerd wordt hebben ze gratis geparkeerd. Wordt er wel gecontroleerd dan kost het ze ?? 15,-. Dat is daar de boete.


  Maak melding

 38. Bericht door Japser, op 17 mei 2011 om 09:32
  Edwin, waar steken er fietsers over??? Of bedoel je de ‘brug’ bij de tunnel, waar het fietspad ruim over de weg gaat?

  Misschien moet je eens een keer 50 rijden op de marsweg om te zien waar fietsers oversteken.


  Maak melding

 39. Bericht door Japser, op 17 mei 2011 om 12:16
  Ik wil wel eens stiekem een weekje meerijden met John, kijken hoe hypocriet hij zelf is

  Zegt de grootste van allemaal.  Maak melding

 40. ga maar lekker door met etiketjes plakken.

  Veel plezier in de nacompetitie met schelden en tieren op de tegenstander en de dienstdoende scheidsrechter. Geniet ervan, moraalridders!

  Hahahahah, ook lekker aan het plakken shagenees?  Maak melding

 41. @Edwin en John,
  Reageer toch niet meer op deze hele eigenwijze ma.
  Op zijn eigen verjaardag verteld hij de weinige gasten elk jaar weer over zijn 70.000km per jaar, goede baan, 60 uur per week werken etc etc.
  De man kan zijn ei en mening niet kwijt aan vrienden,collegas,familie en zit daarom maar steeds op weblog en andere sites om zijn gal te spuwen over zijn saaie leven wat hij leeft.
  Nu zal hij wel weer proberen te pronken met zijn mooie vakanties,auto,vele vrinden maar hij is gewoon een hele grijze muis.
  Trouwens,
  Als je elke dag 28 blikjes bier drinkt maar je wordt gepakt met 2 blikjes op in de auto dan kun je dus op je ervaring( die stadshagenees aanhaalt) teren en zeggen dat je alles onder controle hebt omdat je altijd veel drinkt.
  :o:o


  Maak melding

 42. Beste kickert, als je een zin zonder taalfouten kan produceren kom dan maar weer terug. Jammer dat jij niet fatsoenlijk kan discussieren op basis van de inhoud. Beledigen is wat je erg goed doet, ga er mee door, maar ik ben er klaar mee. Ik ben gelukkig met alles wat ik doe, als ik jouw reactie zo lees denk ik dat dat bij jou niet zo is. Laat verder ook maar. Doe je vriendjes Edwin en John de groeten.


  Maak melding

 43. Ach ja met taal fouten rij ik niemand de vernieling in maar zonder taal fouten maar wel 20 km te hard is de kans groter.


  Maak melding

 44. Welterusten Kickert (heilig boontje), met jou ga ik niet in discussie, ik heb nog nooit iemand aangereden. En voor de rest laat ik het hierbij. Slaap lekker in je stapelbed.


  Maak melding

 45. Wow Wfvn, das schrikken. Eerlijk gezegd wist ik dat niet en vind dat ook een volstrekt belachelijk oversteek punt. Zeer onoverzichtelijk zo in die bocht en die neem ik regelmatig veel te hard. Met de motor toch wel af en toe boven de honderd km gereden en met de auto eigenlijk ook wel..
  Veroordeel me er maar voor jongens (hebben jullie weer wat te doen) maar vanaf nu gaat daar in ieder geval het gas eraf. WFvN bedankt voor de eye opener.  Maak melding

 46. Bericht door Stadshagenees, op 18 mei 2011 om 00:24
  Welterusten Kickert (heilig boontje)

  Slaap lekker in je stapelbed.

  Bericht door Stadshagenees, op 17 mei 2011 om 11:55
  John,jouw kijk op de samenleving is een hel vreemde, ga maar lekker door met etiketjes plakken

  Ben je al weer aan het plakken shagenees.

  De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.


  Maak melding

 47. Veroordeel me er maar voor jongens (hebben jullie weer wat te doen) maar vanaf nu gaat daar in ieder geval het gas eraf. WFvN bedankt voor de eye opener.

  Nee, dat hoeft ook weer niet. eye opener is heel effectief.  Maak melding

 48. Kijk wel uit voor stadshagenees, die neemt het niet zo nauw met de snelheidslimieten, maar hij betaalt de bekeuring gelukkig wel….als ze hem pakken ten minst en hij heeft nog nooit iemand aangereden dus no worries!


  Maak melding

 49. @Kickert

  Inhoudelijk en on topic ben ik het met je eens maar je beeld van Plantje, is toch wel heel erg veel anders dan de werkelijkheid;)


  Maak melding

 50. Bericht door WFvN, op 17 mei 2011 om 23:29
  Voor diegenen die misschien de ogen wat beter de kost moeten geven vanuit hun auto

  Voor alle duidelijkheid: hier moet je dus als fietser oversteken als je vanaf de Hortensiastraat komt.

  Precies, in de bocht. Dus voor de bocht een bordje 50km/h, en vanaf de Marslanden/stoplicht tot daar 70km/h.

  Dat was overigens de hele tijd al wat ik bedoelde. Die bocht nemen met 70km/h is ook zonder oversteekplek gevaarlijk, want daar zit wel een afslag.

  Ik had gehoopt dat men meteen al doorhad dat ik het over het stuk zonder afslagen en/of oversteekplaatsen. Blijkbaar kennen mensen hier Zwolle toch niet zo goed.


  Maak melding

 51. Dat was overigens de hele tijd al wat ik bedoelde. Die bocht nemen met 70km/h is ook zonder oversteekplek gevaarlijk, want daar zit wel een afslag.

  Dat kwam op mij niet zo over, dat je dat bedoelde…


  Maak melding

 52. @ Natas, maar alcohol is ’t topic hier… en dat Kickert-mensenkennis-verhaal valt me idd ook een beetje van em tegen. Vooral omdat ie dat normaal uitstekend onder de duim heeft 😉


  Maak melding

 53. Ja dat is eigenlijk ook zo dick, feitelijk zijn ze allemaal zwaar off topic en zouden ze er voor gebanned moeten worden ;);D


  Maak melding

 54. Bericht door Natascha, op 18 mei 2011 om 10:02
  Dat kwam op mij niet zo over, dat je dat bedoelde…

  Ik schat mijzelf wel slimmer in dan dat ik die bocht + afslag + oversteekplaats over het hoofd zie.

  Ik dacht dat hier alleen maar Zwollenaren kwamen, die toch de meest bekende stukken in Zwolle wel kenden. Ik deed wat aannames dus. Ik zal in vervolg rekening houden en wat meer uitleggen. Er niet zomaar vanuit gaan dat iedereen hier door heeft hoe Zwolle in elkaar steekt 🙂

  @Dick het ging over alcohol- EN snelheidcontroles 😉


  Maak melding

 55. Japser, heb jij wel eens een dodelijk ongeluk van dichtbij meegemaakt? Dat is pas een eye opener.
  Ik hou mij lekker aan de snelheid. Ik ga op tijd weg zodat ik niet hoef te jagen. Ik heb een gezin thuis die op me wacht en die kunnen ook wel 10 min langer wachten als ik maar veilig thuis kom. Als ik gewerkt heb dan rij ik lekker op de rechterrijbaan met een muziekje op de werkdag ventileren. Vetkleppen die al etend met hun pens sturen en aan het bellen zijn op de linkerbaan zie ik zat langs me heen komen en zie ik in Zwolle weer naast me staan bij het stoplicht.
  Als je niet aan de snelheid kan houden dan heb je ook niets op de weg te zoeken en zoek je toch lekker een andere baan. Kan me niet voorstellen dat je met 20km boven de toegestane snelheid nog lekker relaxes achter het stuur zit. Dat zijn vaak ook van die bumperlevers en tuig wat je bij wegmisbuikers ziet. Lekker opgefokt kom je dan thuis. Goed voor je hart ook!


  Maak melding

 56. Sorry John, maar ik geloof er geen ene f*ck van dat jij nooit te hard heb gereden, zelfs niet dat je het nu nooit meer doet.


  Maak melding

 57. Bericht door Japser, op 18 mei 2011 om 09:40
  Maar eh, John, Edwin, jullie hebben dus nog nooit een boete gehad voor te hard rijden?

  Jawel, drie keer waarvan 1 keer op de marsweg.
  Als je wat ouder en wijzer wordt, besef je dat te hard rijden binnen de bebouwde kom totaal geen nut heeft en bovendien buitensporige risico’s met zich mee brengt.  Maak melding

 58. Bericht door Natascha, op 18 mei 2011 om 09:22
  @Kickert

  Inhoudelijk en on topic ben ik het met je eens maar je beeld van Plantje, is toch wel heel erg veel anders dan de werkelijkheid

  Dank voor het vertrouwen Natascha! 😀

  Ik had me verder al een beetje onttrokken aan de discussie. Ik heb mezelf voorgenomen niet meer tot het bittere einde door te gaan. Heeft geen zin…zijn te veel leukere dingen te doen. (En ik moet natuurlijk ook nog werken!)


  Maak melding

 59. Bericht door Japser, op 18 mei 2011 om 10:31
  Sorry John, maar ik geloof er geen ene f*ck van dat jij nooit te hard heb gereden, zelfs niet dat je het nu nooit meer doet.

  Zoals de waard is……


  Maak melding

 60. 😮 Je hebt gelijk Japser 10:22. Jammer dat die gecombineerd zijn in het bericht. Liet me misleiden door de titel en vond het wel gaaf De Kickert weer eens in een reactie te noemen. Is namelijk een toppert. Al viel zijn mensenkennis (10:10) me dus tegen.
  Vind dat alcohol en te hard rijden niet heel veel met elkaar te maken hebben. Het grote verschil is dat je willens en wetens in de auto stapt met drank op. Hoor wel eens dat mensen dat uit overmoedigheid doen.

  Verschillende behandeling voor het bankie, blijkt ook uit de strafmaat. Veruit de meeste snelheidsovertredingen komen niet eens voor overigens.


  Maak melding

 61. Plantman

  Ik heb mezelf voorgenomen niet meer tot het bittere einde door te gaan. Heeft geen zin…zijn te veel leukere dingen te doen.

  :D:D:D


  Maak melding

 62. Bericht door dick, op 18 mei 2011 om 11:23
  130 op de snelwegen vind ik overigens puur symboolpolitiek. Lachen dat de marge nu is aangescherpt

  Ik weet al wel wat dat voor commentaar gaat opleveren…… iets als ‘ga boeven vangen’ want de bekeuringen worden dus nóg kleiner. Nog even en ze bekeuren al als je 128 rijdt waar 130 is toegestaan ;D

  Blijft gewoon staan: wie z’n billen brandt…… (en ja, ook ik ben vaker de pineut geweest)


  Maak melding

 63. Ik schat mijzelf wel slimmer in dan dat ik die bocht + afslag + oversteekplaats over het hoofd zie.

  En hoe moest ik, die jou niet kent, dat weten?


  Maak melding

 64. De Marsweg, ik moet zeggen dat ik 2x een boete voor te had rijden heb gehad en 1 daarvan was op de Marsweg (8 km te hard, dus eigen lijk 11, met de 3 km correctie) maar wanneer ze daar iedere dag hadden gestaan, in de tijd dat ik er langs kwam naar mijn werk, waren dat er vast veel meer geweest. Je rijd daar snel zo tussen de 60-65 km. Dus volgens mij kan de snelheid tussen het stoplicht bij de brandweerkazerne en de fietsoversteekplaats best naar 70 km p/u.


  Maak melding

 65. Hmm sorry maar dat zal aan mij liggen, ik heb er geen last van. Maar dat komt misschien omdat ik angstig ben punten kwijt te raken. Daarentegen, op de snelweg rijd ik wel vaak te hard.


  Maak melding

 66. Ok…al een paar keer gedacht en nu toch maar even ingetikt…
  Zou dat niet de reden kunnen zijn dat er niet meer gecontroleerd wordt? Als mensen daar iets te hard rijden valt het wel mee, dus het zou wel heel graaierig zijn om daar iedere week te gaan controleren.
  Dus controleren ze in de regel op plaatsen waar de verkeersveiligheid veel meer in het geding komt als er te snel gereden wordt.
  (Ben ik de enige die het zo ziet?)

  Ik heb overigens wel vaker gedacht: als ze een hele sneaky controle willen opzetten doen ze het net na het viaduct. Maar ook dat gebeurt niet. Zo sneaky zijn de controles dus ook niet.


  Maak melding

 67. Plant, ik kom er iedere dag over en ik zie ze nog geregeld staan;) Is het niet bij de Nooterhof dan is het bij het viaduct of achter de pilaar bij smit en co/brandweer…


  Maak melding

 68. Japser, nogmaals een dodelijk ongeluk van dichtbij meemaken gaat je niet in de koude kleren zitten. Geloof het maar niet, maar als je mij dit recht in mijn gezicht had gezegd kreeg je van mij een draai om je oren, want volgens mij ben je nog maar een broekie die nog niet zo veel heeft meegemaakt en zielig als een klein kind loopt te jammeren als ie voor de 100ste keer op zijn nummer wordt gezet.
  Ik heb niet gezegd dat ik nooit te hard heb gereden en na zo’n ervaring weet ik wel beter, maar geloof er maar geen fu*k(stoere jongen)


  Maak melding

 69. Nou Natascha, ik heb al van heel veel autorijdende Zwollenaren gehoord dat ze het van de zotte vinden dat je van de stoplichten tot aan de bocht maar 50km/h mag rijden. Ik dacht dus dat het een algemeen aanvaarde mening was van heel Zwolle.


  Maak melding

 70. Plant, ligt denk ik idd aan het tijdstip, ik kom overdag, jij s’ochtends en eind van de middag/avond….

  Japser, ik ontken niet dat er niet harder gereden zou kunnen worden na de oversteek, ik zeg alleen dat ik het niet doe;)


  Maak melding

 71. Dus volgens mij kan de snelheid tussen het stoplicht bij de brandweerkazerne en de fietsoversteekplaats best naar 70 km p/u.

  Waarom dan?
  Geen tijdswinst, hoger verbruik en meer risico’s.  Maak melding

 72. Ze zetten toch best regelmatig een flitskast neer net achter het muurtje bij het viaduct.
  Dus hoezo niet sneaky?
  En soms staat de kast ook achter een boom.
  Als je vanaf de marslanden naar de nooterhof rijd aan de rechterkant.

  En ook ik heb het (vele jaren geleden) gezien dat er bij die oversteek een zeer ernstig ongeval gebeurde.
  Een fietser onder een auto.
  Maar 50 is wel een snelheid die niemand rijd daar.


  Maak melding

 73. Bericht door Ronald!!, op 18 mei 2011 om 20:37
  Ze zetten toch best regelmatig een flitskast neer net achter het muurtje bij het viaduct.
  Dus hoezo niet sneaky?

  Nee, want als jij je gewoon aan de snelheid houd is er niets aan de hand. Maar jij komt daar toch niet langs met jouw scootertje?
  😉


  Maak melding

Reageer