Delain sluit tour af met enige Nederlandse show in Hedon

Zwolle – Woensdag 25 mei sluit het Zwolse Delain hun Europese Tour af in hun “eigen” Zwolse poppodium Hedon. De female-fronted metalformatie zette zich in 2006 op de kaart met het verbluffende debuutalbum Lucidity, nu is er een nieuw album in de maak en dat betekend dat de formatie rondom de karakteristieke zangeres Charlotte Wessels volop nieuw materiaal zal laten horen tijdens de show in Zwolle. Stream Of Passion vervult de rol van support. Liefhebbers die nog geen kaarten hebben moeten opschieten, op het moment van schrijven zijn er nog zo’n 50 tickets beschikbaar.

Lieflijke pianoklanken vallen als druppels uit de speakers, ze vloeien over in een ronkend en groots bandgeluid dat episch uitwaaiert, waarna een zwaar zagende en vet aangezette gitaarrif al het voorgaande genadeloos vermorzelt. Om nog maar niet te spreken over het charismatische stemgebruik van zangeres Charlotte Wessels.

Destijds begonnen als een ‘project’ van Martijn Westerholt, ex-toetsenist van Within Temptation, zette Delain zich in 2006 in één klap op de muzikale wereldkaart met het overdonderende debuut Lucidity. De sterke en veelzijdige opvolger April Rain zette de trend voort en waar Lucidity werd gekenmerkt door de vele guestperformances is April Rain een typisch ‘bandalbum’. Zoals gezegd is de band druk bezig met een nieuw album waarvoor de verwachtingen hooggespannen zijn.

DELAIN

Support: STREAM OF PASSION

 

Locatie: Poppodium Hedon, Zwolle

Wanneer: Woensdag 25 mei

Open: 19:30 uur

Aanvang: 20:30 uur

Entree: € 12,50 (excl. € 1,- servicekosten)

 

Kaarten zijn direct te bestellen via www.hedon-zwolle.nl, of te koop bij Plato en VVV te Zwolle. Maar wacht niet te lang, want er zijn nog slechts zo’n 50 kaarten beschikbaar.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer