Waterval Vertelfestival Zwolle steunt CliniClowns

Zwolle – Bezoekers van het Waterval Internationaal Vertelfestival Zwolle kunnen door een bezoek te brengen aan het festival op 3, 4 en 5 juni bijdragen aan een goed doel. Van elke euro entree gaat tien cent naar de CliniClowns. Dat maakt de organisatie van Waterval Internationaal Vertelfestival Zwolle vandaag bekend.‘Zieke en gehandicapte kinderen hebben ook recht op cultuur en plezier,’ aldus producent Rob Bults.

De organisatie ondersteunt de CliniClowns omdat hun werk nauw aansluit bij de ziel van het festival: verhalen vertellen. ‘Cliniclowns werken vanuit het contact met – en het verhaal van het kind,’ vertelt Rob Bults. ‘Zij anticiperen daarop en bieden het kind een fijn moment en een luisterend oor. Dat is ontzettend belangrijk. Gezonde mensen kunnen naar festivals zoals Waterval, maar zieke en gehandicapte kinderen hebben die keuze niet.’ De CliniClowns zullen zelf ook aanwezig zijn op Waterval. Op 4 en 5 juni zijn ze te vinden op het festivalveld.

CliniClowns

Sinds 1992 brengen de CliniClowns vele kinderen met een ziekte en/of handicap afleiding en plezier. Op dit moment bereikt CliniClowns met al haar diensten een derde van alle kinderen met een ziekte en/of handicap. CliniClowns bereikt hen met name door ‘Clowns op bezoek’. Met onder andere de nieuwe diensten Neuzenroode.nl, de Theatertour en de Speelkoffer wil CliniClowns in de komende vier jaar groeien naar een bereik van vijftig procent. Heel ambitieus, maar gelukkig ook realistisch.

Waterval Vertelfestival

Het Waterval Internationaal Vertelfestival gaat in juni 2011 haar derde editie in. Het grootste internationale vertelfestival van Nederland, altijd het eerste weekeinde van juni, is inmiddels een begrip geworden. Met ruim honderdtwintig vertelvoorstellingen, theateracts, kunst en concerten kunnen bezoekers zich vergapen aan culturele activiteiten. Houd de website in de gaten voor meer informatie over het programma.

Meer informatie op www.cliniclowns.nl en www.waterval-vertelfestival.nl

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Waterval is goed bezig! Ook nog eens 3e geworden in de race naar Beste Regio Evenement van Nederland 2011. Gefeliciteerd!

  Maar admin… er missen wat spaties in het artikel.

  =========

  Juist, dat waren er meer dan één.
  Excuses.


  Maak melding

Reageer