Het weer: later droog

Zwolle – Dinsdag begint de dag grijs en in het zuiden, midden en oosten van het land waarschijnlijk helemaal droog. In de noordelijke provincies valt wat regen of motregen. ’s Middags wordt het droog en breekt vanuit het (zuid)westen op steeds meer plaatsen de zon door. Ook in het noorden wordt het uiteindelijk droog, maar in het noordoosten blijft het nog lang bewolkt. Het wordt 15 graden in het noorden tot 19 in het zuiden. Er staat daarbij een matige tot vrij krachtige wind uit het westen.

16-05-2011_weerfoto__overijsselse_vecht_.jpg
Overijsselse Vecht

Woensdag begint de dag nevelig en plaatselijk met laaghangende bewolking en mistbanken. In de loop van de ochtend verdwijnen de mist en laaghangende wolken. Overdag wisselen wolken en zon elkaar af. Op een zeer plaatselijk buitje in het oosten na, blijft het droog. Het wordt met 17 tot 22 graden weer wat warmer. Donderdag staat de passage van een storing op het programma. Dit levert een bewolkte dag op met hier en daar een bui. Veel neerslag wordt overigens niet verwacht. Het wordt gemiddeld 19 graden.

De dagen daarna loopt de temperatuur verder op naar waarden boven 20 graden. Er staat deze dagen vrij weinig wind en de zon komt ruimschoots aan bod. Wel is aan het einde van de dag kans op een plaatselijk buitje.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer