Wie draagt het duurzaamste idee van 2011 aan?

Zwolle – Loopt u als ondernemer of jij als student rond met nieuwe, duurzame ideeën? De organisatie van de middag Duurzaam Ondernemen, daagt een ieder uit om nieuwe innovatieve ideeën aan te dragen om duurzaamheid in het ondernemerschap en/of in de samenleving te bevorderen. Een vakkundige jury onthult het winnende idee tijdens de themamiddag Duurzaam Ondernemen op donderdag 9 juni 2011 in Expeditie Ecodrome te Zwolle. Dagvoorzitter is Thecla Bodewes, zakenvrouw van het jaar 2011.

De initiators, Stichting Duurzaam Hasselt en Expeditie Ecodrome, organiseren in het kader van de Themaweek Natuurlijk Duurzaam een middag voor ondernemers die geïnteresseerd zijn in duurzaam ondernemen waarin het gaat het om het vinden van een balans tussen de 3 P’s; People, Planet en Profit. De middag gaat van start met de lezing ‘Duurzaam Ondernemen en nieuwe inzichten!’ door Thomas Adelaar, lector Duurzaam Ondernemen van de Hogeschool Windesheim. Ook blikt Godelieve Wijffels, directeur van Natuur en Milieu Overijssel, terug op duurzame dinsdag en geeft Sietse Haven, Programmamanager Duurzaamheid van de gemeente Zwolle, een toelichting over buurtenergiebedrijven.

Prijsvraag Duurzaamste idee 2011

De organisatie roept ondernemers en studenten op om mee te doen aan de prijsvraag Duurzaamste idee van 2011. Jan Haverkate, voorzitter Natuurlijk Duurzaam: "Heeft u een geniaal idee om duurzaamheid in uw eigen bedrijf, of breder inzetbaar, vorm te geven, doet u dan vooral mee! Voor het beste idee is er een duurzame prijs beschikbaar ter waarde van EUR 200,00." Inzenden kan tot 1 juni 2011 via info@natuurlijkduurzaam.nu. Tijdens de tweede editie van de Themaweek in 2012 is er ruimte voor publiciteit en presentatie van het winnende idee.

Netwerken
Tijdens deze middag is er ook gelegenheid tot netwerken, tijd om uw ideeën uit te wisselen en uitvoering rond duurzaamheid binnen uw onderneming te presenteren. Wanneer u concreet materiaal wilt laten zien, zijn hiervoor gratis enkele tafels beschikbaar. Aan het eind van de middag kunnen goed geslaagde toepassingen van duurzaamheid in uw onderneming worden getoond aan uw collega’s. Per onderneming is er maximaal 5 minuten spreektijd om voorbeelden van Good Practice toe te lichten. Presentatieruimte en spreektijd kunt u aanvragen via info@natuurlijkduurzaam.nu.

Duurzaam Ondernemen op donderdag 9 juni, wordt gehouden in de Marco Polozaal van Expeditie Ecodrome aan de Willemsvaart 19 te Zwolle van 15.00 tot 19.00 uur. Voor een bescheiden hapje en drankje wordt gezorgd. Deelname aan het programma is gratis, u dient zich wel voor 1 juni 2011 aan te melden via info@ecodrome.nl.

Themaweek Natuurlijk Duurzaam
In de week van 4 tot en met 11 juni 2011, wordt de Themaweek Natuurlijk Duurzaam in de gemeenten Zwolle, Staphorst en Zwartewaterland georganiseerd. Organisaties, stichtingen, scholen en bedrijven zijn druk doende een veelzijdig programma op te stellen om bij jong en oud, duurzame vormen van leven, wonen en werken onder de aandacht te brengen. Het volledige programma is te zien op de website van Natuurlijk Duurzaam www.natuurlijkduurzaam.nu

Artikel delen:

Reageer