Open Orgeldag Zwolle

Zwolle – Op de eerste zaterdag in juli (2 juli 2011) wordt in Zwolle de ‘Open Orgeldag’ gehouden. Ook in 2011 maakt de organisatie er weer een bijzondere orgeldag van, waarbij u (weer) kennis kunt maken met de vele monumentale Zwolse orgels.

img_0363_copy.jpg

U wordt in de gelegenheid gesteld de orgels van dichtbij te bezichtigen en te beluisteren. Natuurlijk kunt u met uw vragen terecht bij de organist. Bij de meeste orgels worden zeer geïnteresseerden in de gelegenheid gesteld het orgel te bespelen. De kerken zijn geopend van 11.00 tot 15.30 uur. In verband met het middaggebed kunnen de orgels in de O.L.V. Basiliek van 11.45 – 12.30 uur niet worden bespeeld.

Op deze dag worden de volgende wandelconcerten gehouden:

11.30 uur wandelconcert door Martin van Heerde op het orgel in de Plantagekerk.

14.00 uur wandelconcert door Tia Deij op het orgel in de Lutherse kerk.

16.00 uur wordt traditiegetrouw het slotconcert van deze orgeldag gehouden. Net als voorgaande jaren wordt ook dit jaar het slotconcert verzorgd door Toon Hagen. Hij bespeelt dit jaar het Schnitgerorgel in de Grote of St. Michaëlskerk. Het belooft weer een geweldig muzikaal uur te worden. laat u verrassen!

Het bijwonen van de concerten is gratis.

Indien u graag op het prachtige Maarschalkerweerdorgel in de O.L.V. Basiliek wilt spelen, dient u zich vooraf aan te melden onder vermelding van de te spelen literatuur bij: info@peperbus-zwolle.nl. U krijgt bericht hoe laat u wordt verwacht bij de speeltafel.

Artikel delen:

Reageer