CNS de Driester en Rehobôthschool vallen in de prijzen

Zwolle – Van 11 t/m 16 april jl. hebben circa 2.000 leerlingen meegedaan aan de jaarlijkse Week van de Techniek in de WRZV hallen te Zwolle. Tijdens deze week vielen leerlingen van twee basisscholen uit Genemuiden in de prijzen. Donderdag 19 mei a.s. vindt er een feestelijke overhandiging bij beide scholen plaats.

Alle leerlingen waren tijdens de Week van de Techniek één dagdeel welkom in de WRZV hallen te Zwolle. Tijdens dit dagdeel stonden er verschillende technische activiteiten op het programma. Ze hebben een film over techniek bekeken, een werkstuk, puzzel en een technische quiz gemaakt en van entertainer Wibo Westra kunnen genieten. Aan het eind van de dag kregen alle leerlingen een gereedschapskoffer mee naar huis. In deze koffer zaten tegoedbonnen voor een bezoek aan de Open Bedrijvendag op zaterdag 16 april jl.

De volgende bedrijven waren geopend: Assies Installatietechniek, Unica Installatiegroep, Paul van Vilsteren Installatietechniek, Hemmink, Nooter Technische Installaties en Tosec. Na afloop van ieder bezoek kregen de leerlingen gereedschap voor in hun eigen gereedschapskoffer. Zo hadden de leerlingen aan het eind van de week allemaal een goed gevulde gereedschapskoffer. Tijdens de bedrijfsbezoeken konden de leerlingen ook meedoen aan een prijsvraag. Als opdracht moesten ze de bedrijfsnamen noemen bij foto’s die op de website van de Week van de Techniek te zien waren. Sanne Kolk, leerling van de Rehobôthschool in Genemuiden wist als eerste alle vragen goed te beantwoorden en heeft een excursie naar Techniekmuseum ’t Heim in Hengelo gewonnen. Sanne krijgt donderdag om 10.45 uur de prijs overhandigd uit handen van de organisatie van de Week van de Techniek. De deelnemende leerlingen hebben zich voorafgaand aan de Week van de Techniek al in het centrale thema ‘Duurzame energie, meer met minder!’ verdiept. Ze moesten samen met hun ouders/verzorgers een energiebespaarkaart invullen en besparingsmaatregelen formuleren. De leerling met de beste bespaartip maakte kans op een excursie met de klas naar Techniekmuseum ’t Heim in Hengelo. Hester Kloosterman heeft de beste bespaartip weten te formuleren en krijgt donderdag 19 mei om 9.00 uur de prijs overhandigd. Hester zit in groep 7 van CNS de Driester in Genemuiden. De Week van de Techniek is een initiatief van de Stichting Vrienden van Elektro- en Installatietechniek en de Stichting Vrienden van de Werktuigbouw. Twee samenwerkingsverbanden van technisch beroepsonderwijs en bedrijfsleven uit de regio Zwolle. De partijen zijn van mening dat voor een gezonde ontwikkeling van de branche, instroom van goed opgeleide medewerkers van belang is. Meer informatie over de Week van de Techniek staat op www.weektechniekzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer