Deltion organiseert Goede Doelen bijeenkomst

Zwolle – De campus van het Zwolse Deltion College staat donderdag 19 mei a.s. in het teken van goede doelen. Op deze dag ontvangt Deltion nationale en internationale relaties die de afgelopen jaren hebben meegewerkt aan het realiseren van projecten in het binnen- en buitenland. Tijdens de bijeenkomst wordt vanuit verschillende invalshoeken naar de toegevoegde waarde en de effecten van projecten gekeken.

Michiel Bilstra, directeur sector Techniek & Vormgeving, opent de bijeenkomst. Vervolgens gaat Arjan Andriessen, projectleider van het Leerbedrijf Goede Doelen van het Deltion College in op de toegevoegde waarde van maatschappelijke projecten voor studenten. Andriessen heeft zich de afgelopen jaren samen met studenten van diverse opleidingsrichtingen hard gemaakt voor vele projecten in het binnen- en buitenland.


Zonder de betrokkenheid van de diverse ambassades, bedrijven, subsidie- en kennisinstellingen en de gemeente Zwolle had Deltion deze projecten nooit kunnen realiseren. Sietse Haven, programmamanager voor de programma’s duurzaamheid en participatie van de gemeente Zwolle, geeft tijdens de bijeenkomst een korte toelichting op de samenwerking met Deltion en de uitgangspunten van de gemeente Zwolle.

Eén van de landen waar Deltion participeert is Kenia. Dit jaar heeft Het Leerbedrijf Goede Doelen samen met de Cisco Networking Academy Nederland & Kenia, Stichting Wilde Ganzen en de gemeente Zwolle drie projecten in Kenia ondersteund. De studenten van het Deltion College hebben ruim 700 door de gemeente Zwolle beschikbaar gestelde computers gebruiksklaar gemaakt voor drie scholen in Kenia. De Keniaanse ambassadrice Ruthie Chepkoech Rono en James Rege, Parlementslid en voorzitter van de ICT-raad zijn 19 mei aanwezig, om het belang en de effecten van dit soort projecten voor Kenia en andere landen toe te lichten.

Voorafgaand en na afloop van het formele deel kunnen de bezoekers voor meer informatie en inspiratie terecht op een informatiemarkt. Op deze markt presenteren studenten van het Deltion College gerealiseerde projecten in o.a. Ethiopië, Ghana, Indonesië en Turkije. Daarnaast kunnen de bezoekers met diverse partijen in gesprek gaan over eventuele toekomstige projecten. Deltion nodigt ook andere scholen en maatschappelijk betrokken organisaties uit om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn. Voor meer informatie of aanmelden kan contact opgenomen worden met Jetta Keuning, directiesecretaresse Deltion College: jkeuning@deltion.nl

Artikel delen:

Reageer