Schoolkorfbaltoernooi bij Oranje Zwart

Zwolle – Op woensdag 25 mei vindt het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi plaats voor de groepen 3 tot en met 8 van de Zwolse basisscholen. SportService Zwolle organiseert het toernooi ook dit jaar weer in samenwerking met beide korfbalverenigingen, Oranje Zwart en CKV Sparta. Op Sportpark de Pelikaan, de thuishaven van Oranje Zwart, gaat gestreden worden om het korfbalkampioenschap van Zwolle.

Zeven Zwolse basisscholen hebben gezamenlijk 28 teams opgegeven om deel te nemen aan het korfbaltoernooi van SportService Zwolle. Het aantal inschrijvingen ligt lager dan voorgaande jaren doordat de toernooidag in de week van de Avond4Daagse valt. Desondanks is de organisatie tevreden met het aantal aanmeldingen. Vanaf 13.30 uur wordt er in drie leeftijdscategorieën, te weten groep 3/4, groep 5/6 en groep7/8, gestreden om de prijzen.


De winnende teams van groep 5/6 en groep 7/8 plaatsen zich voor de provinciale kampioenschappen schoolkorfbal die op zaterdag 28 mei plaatsvinden bij korfbalvereniging Amicitia in Vriezenveen.

Fair Play

Alle teams kunnen deze middag ook kans maken op de Fair Play prijs van SportService Zwolle. De scheidsrechters van Oranje Zwart houden alle teams gedurende de middag nauwlettend in de gaten op (on)sportief gedrag. SportService Zwolle hanteert daarbij een aantal Fair Play Afspraken, waarop de kinderen, hun begeleiders, ouders en toeschouwers beoordeeld worden. Respect hebben voor de tegenstander en voor de scheidsrechters, naleving van de regels, zuinig en netjes zijn met het materiaal zijn dergelijke afspraken. Het team met de meeste ‘sportieve punten’ wint aan het eind van de middag de Fair Play Prijs!

Artikel delen:

Reageer