Onderzoek naar verhalenschrijvers scholen regio Zwolle

Zwolle – Zestig leerlingen van basisschool de St. Martinusschool en basisschool De Krullevaar vertellen, verzinnen en schrijven al drie jaar lang verhalen. Twee docenten van de Katholieke Pabo Zwolle ontwerpen de lessen, de leraren van de twee scholen geven de lessen.

Ietje Pauw is lector en doet samen met Ben Bouwhuis onderzoek naar de vorderingen van de leerlingen. Ze hopen aan te kunnen tonen dat door verhalen te vertellen in groep 5, verhalen te verzinnen in groep 6 en te schrijven in groep 7 leerlingen beter worden in taal, zonder dat dit extra tijd kost. De leerlingen kunnen nu na drie jaar een verhaal goed structureren, kiezen de juiste woorden, kunnen interessante details over de personages en de omgeving vertellen, kortom ze zijn goede schrijvers geworden.  

Donderdag 19 mei: leerlingen St. Martinusschool ontmoeten de leerlingen van De Krullevaar

Leerlingen uit Vollenhove krijgen samen met leerlingen van De Krullevaar extra oefeningen in het schrijven van gedichten en verhalen. Ze schrijven een vuurwerkgedicht, een lange lijs, kiezen de mooiste woorden en schrijven de mooiste zinnen. En natuurlijk vertellen ze elkààr hun verhalen, want verhalen vertellen is leuk!

Artikel delen:

Reageer