Eerste compostvaten uitgezet in heel Zwolle

ROVA begint op maandag 16 april 2007 met het uitzetten van compostvaten in heel Zwolle. Deze vaten werden door Zwollenaren met een tuin tijdens de actie in maart en april besteld. Tot nu toe bestelden 340 inwoners een compostvat. Wethouder milieu Gerard van Dooremolen overhandigt op 16 april om 16.00 uur op feestelijke wijze het eerste compostvat. 

Tijdens de compostvatenactie konden alle bewoners met een tuin een compostvat aanschaffen tegen een gereduceerd tarief. Een compostvat kost vanwege gemeentelijke subsidie slechts 20 euro. Iedereen met een tuin kan uiterlijk tot en met 20 april a.s. een compostvat bestellen bij ROVA. Na bestelling van een compostvat ontvangt men van ROVA een brief waarin vermeld staat op welke dag het vat aan huis wordt bezorgd.

In Zwolle zamelt ROVA per jaar 61.000 ton huishoudelijk afval in, waarvan ongeveer 8.000 ton gft-afval is. Door het thuis composteren te stimuleren wil de gemeente deze hoeveelheid omlaag dringen, zodat er minder gft-afval wordt ingezameld en verwerkt. Dat scheelt in de transport- en verwerkingskosten. Een tweede voordeel is dat thuis composteren compost oplevert, wat gebruikt kan worden als gratis biologische bodemverbeteraar. Zo wordt het eigen gft-afval weer hergebruikt.

Meer informatie

Voor meer informatie over de compostvatenactie kan men contact opnemen de Wijkservicelijn van de gemeente Zwolle op het telefoonnummer (038) 498 33 00. Voor informatie over de bestelling van de compostvaten kan men contact opnemen met de klantenservice van ROVA, via telefoonnummer (038) 427 37 77.Ook kan men kijken op de websites www.rova.nl en www.afvalzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer