FC Zwolle kiest nieuwe projecten

Zwolle – Erben Wennemars deed in februari, als gedreven ambassadeur van FC Zwolle United, een oproep aan alle maatschappelijke initiatieven/instellingen/stichtingen e.d. om hun project aan te dragen bij FC Zwolle United. Deze ludieke actie bleek een succes en twee nieuwe maatschappelijke projecten, waar FC Zwolle United haar medewerking aan verleent, zijn een feit.

fczwollelogo.jpg 

FC Zwolle United heeft een definitieve keuze gemaakt uit alle projectaanvragen die zijn binnengekomen en bedankt alle partijen voor het aandragen van de, stuk voor stuk mooie initiatieven! De club is positief verrast door het aantal aanvragen en hierdoor was het maken van een keuze erg lastig. In overleg met een aantal spelers en de ambassadeurs is gekozen voor één structureel project. Daarnaast wordt één aanvraag eenmalig ondersteund.

De eerste trotse winnaar is SportService Zwolle met het project ‘Club2Move’. Dit project richt zich op het bevorderen van een gezonde en actieve leefstijl onder jongeren van 10 t/m 18 jaar. Het project is gestart in de wijk Diezerpoort, een aandachtswijk in Zwolle. Onder andere als gevolg van de constatering dat het (geringe) sportverenigingsaanbod in Diezerpoort niet aansluit bij de sportbehoefte van de jeugd en jongeren in deze wijk, is er sprake van een zeer beperkte sportoriëntatie en een geringe sportparticipatie onder de kinderen en jongeren in de wijk. Het project is erg succesvol gebleken in Diezerpoort. Daarom hebben de samenwerkende organisaties besloten het project uit te rollen naar andere wijken in Zwolle, te weten: Holtenbroek, Stadshagen en Zwolle-Zuid.

Daarnaast gaat FC Zwolle United met ‘Stichting Nazorgcentrum IntermeZZo’ in gesprek. IntermeZZo is een nazorgcentrum voor mensen die te maken hebben gehad met kanker. Het centrum heeft een inloopfunctie, welke zich richt op ontspanning en rust, een veilige plek tussen thuis en ziekenuis in samenzijn met lotgenoten.

FC Zwolle United de maatschappelijke tak van FC Zwolle is een succes! Samen met de partners krijgen bestaande en nieuwe (maatschappelijke) projecten de inhoud die past bij hun omgeving en betekenis! FC Zwolle United zal in de komende jaren verder groeien. Als organisatie, maar ook in maatschappelijke zin binnen de regio Zwolle. Het begrip BVO krijgt een nieuwe betekenis voor FC Zwolle: Betrokken Voetbal Organisatie. Door mensen, voor mensen!

Artikel delen:

Reageer