Snoepreisje is de SP een doorn in het oog

Zwolle – de afvaardiging van maar liefst twee wethouders en de burgemeester van Zwolle naar Litouwen om daar de Hanzedagen te beleven zijn de SP in Zwolle een doorn in het oog. De partij begrijpt niet dat de helft van het college van Zwolle nodig is om de Hanzedagen in Litouwen bij te wonen.

Bovendien gaan er tenminste ook nog twee wethouders en vier raadsleden uit Kampen naar Litouwen. Het gemeentebestuur in Ommen heeft besloten vanwege de bezuinigingen af te zien van de reis.

SP fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘Onbegrijpelijk dat in tijden van forse bezuinigingen naast burgemeester Henk Jan Meijer (VVD) ook Rene de Heer (VVD) en Filip van As (CU) nodig zijn om Zwolle in Litouwen te vertegenwoordigen. Terwijl we aankomende maandagavond gaan praten over de bezuinigingen op de armsten van onze stad, gaan drie leden van het stadsbestuur op kosten van de Zwolse belastingbetaler maar liefst vijf dagen op voorjaarsvakantie. Dit is pure geld- en tijdverspilling.’

De SP heeft ondertussen vragen gesteld aan het Zwolse college wat de precieze kosten zijn van deze reis en wat de reis aan orders aan het Zwolse bedrijfsleven heeft opgeleverd. Ook vraagt de partij aan het college of zij verslag wil doen aan de gemeenteraad over wat er precies is bereikt met deze reis.

Artikel delen:
Reacties 24
 1. Prov.SP lijkt ook skerp:

  Hoorde dat in De Stentor een schokkend bericht had gestaan over een schranspartij van Overijsselse Gedeputeerden, verzorgd door Jonnie Boer? SP schijnt daar (lijkt me nogal terecht) vragen over gesteld te hebben. Misschien kan de SP dit bericht ook nog even doorsturen naar WLZ? Het heeft zich ook in Zwollywood afgespeeld.  Maak melding

 2. Snoepjes zo te lezen .Daar heb je wel drie man voor nodig.5 Dagen
  Kunnen voor dat geld heel wat kinderen 5 dagen plezieren waarvan de ouder(s )het niet kunnen betalen.


  Maak melding

 3. Tuurlijk zijn er weer 2 vvd-ers bij. Zij hebben geen enkel benul van wat er in de samenleving speelt en zorgen alleen voor zich zelf.
  Die Rene de heer is al net zo erg als zijn voorganger Berkhout. Deze berkhout zal denk nog wel geen nieuwe baan hebben en rustig op kosten van de gemeente zwolle leven.  Maak melding

 4. Cees ,Rene De Heer kun je op een korte tijd is niet vergelijken met Berkhout .Geef hem een eerlijke kans dat verdient hij echt.


  Maak melding

 5. Ha de VVD heeft een rechtse hobby, ik wil ze dus ook nooit meer horen over die zogenaamde linkse hobby’s. Goed dat de SP hiertegen protesteert. Die meneer de Heer heeft nog niet laten zien dat hij daadkrachtig is. Verkersknip in Stadshagen is er nog steeds….


  Maak melding

 6. er gaat niet alleen een burgermeester en twee wethouders mee er gaat ook nog iemand mee die ze moet begeleiden en ook dat wordt betaald door de zwolse belastingbetaler.


  Maak melding

 7. @ Cees, hoe zou het nu met Berkhout zijn? Hij wilde toch zsm weer aan de bak, is ie daar in geslaagd? Zou het journalisten van De Stentor teveel moeite zijn om daar achteraan te bellen of zouden ze er al eens aandacht aan besteed hebben?

  PS @ Stadshagenees; weet jij meer over de aanleiding van het vertrek van Ton d C? Wil je dan ff op het chat log reageren? Bedankt alvast.


  Maak melding

 8. Ik ken het gebeuren van dichtbij,….. de dames/heren zijn aan het “Netwerken” en ergens op het feestterrein staat dan een kraampje met een blauw-witte Zwolse vlag met een VVV juffouw erachter die Zwolse balletjes moet verkopen.


  Maak melding

 9. 😮 Ernstig! Enkel om die mensen te beïnvloeden en te imponeren (bijvoorbeeld met aantallen: 4 personen)? Alles draait voor hun ook om belangen en macht. Jammer? Op zijn minst kortzichtig.


  Maak melding

 10. Voor snoepreisjes zijn de heren van de gemeenteraad wel te vinden want het kost hun geen duit en ze kunnen er heerlijk van genieten met alle nodige drankjes en versnaperingen.En straks na terugkomst is er weer een gaatje in het budget van de stad die de burgers maar weer op moeten hoesten.Wat moeten ze daar toch zoeken in dat corrupte staatje Litauen de bevolking barst er zelf ook van de armoede en toestanden waaronder ze leven


  Maak melding

 11. Bericht door wichert, op 19 mei 2011 om 12:28
  Snoepjes zo te lezen .Daar heb je wel drie man voor nodig.5 Dagen
  Kunnen voor dat geld heel wat kinderen 5 dagen plezieren waarvan de ouder(s )het niet kunnen betalen.

  Misschien hadden die ouders daar aan moeten denken voor ze aan kinderen begonnen.


  Maak melding

 12. Wat een gezeik,dit hoort er nu eenmaal bij.

  Ik word een beetje moe van die rooie rakkers,met altijd dat goedkoope gezeur over geld over de balk gooien.

  Welkom in de grote mensen wereld,kwaliteit en netwerken kost nu eenmaal geld.


  Maak melding

 13. Haha Jan, heerlijk je bent je stijl en vooroordelen niet kwijtgeraak. Net elders

  En als die zogeheten buurtbewoners zelf een prent in de bus krijgen,huilen ze als baby”s.

  Wat een zeikers.

  Maar hoestie, vermaak je je nog een beetje in het Stadshagen mét knip? Heb je reacties volgens mij op diverse topics niet gelezen. Volgens mij waren de laatste reacties op dat topic dat begint met 700. Te zoeken onder “knip”.

  Maar uh, hoe ziet de grote menschen wereld eruit?


  Maak melding

 14. Ik snap best dat je moet netwerken maar waarom met 3 man daarheen.
  Dit is niet de eerste keer dat deze hanzedagen worden gehouden. Wat is daar in het verleden concreet uitgekomen?


  Maak melding

 15. ach er zijn ook tal van zwolse scholieren die allerlei flutprojecten in afrika opzetten. of er worden weer eens computers ingezameld die zonodig weer dep donker afrika ingesjouwd moeten worden. daar hoor je nooit iemand over


  Maak melding

Reageer