Gevarieerde concertweek in Popfront

Zwolle – Het muziekcafé Popfront verwelkomt in een paar dagen tijd een grote variëteit aan bands en artiesten. Woensdag 25 mei speelt de Schotse rockband Three Blind Wolves, vrijdag 27 mei is er een uniek concert van de Haagse funk-/rockband Burma Shave met singer-songwriter Guido Huige als support-act. En zaterdag 28 mei voeren grunge en electro de boventoon met BlackboxRed, New Killer Stars en Bedhelm.

threeblindwolves777_large.jpg

Three Blind Wolves De melodieuze rockband Three Blind Wolves stond op diverse grote festivals in Groot-Brittannië. De band speelde eerder dit jaar al in Hedon, maar keert op veler verzoek terug naar Zwolle. Hun debuut-EP ‘The Sound Of The Storm’ is een groot succes, de muziek is opzwepend, meeslepend en onvoorspelbaar. De nummers zijn gedompeld in blues- en countryverf en nestelen zich voor altijd in je hart.

Burma Shave

De Haagse band Burma Shave was in de jaren ’90 behoorlijk populair. De band speelde op talloze festivals en MTV draaide hun clips. Na 2003 werd het stil rond de formatie, maar nu keren ze terug met een unieke serie reünieconcerten, waarbij de oorspronkelijke bandleden op het podium staan.

De band werd eerst beïnvloed door new wave en popmuziek uit de jaren ’80, maar legde zich later meer toe op rock, funk, blues en rap. Het reünieconcert is een gebeurtenis waar veel die-hard-fans naar uitzien. Het voorprogramma wordt vrijdag 27 mei verzorgd door de getalenteerde songwriter Guido Huige, die zowel met bands als solo naam heeft gemaakt.

Electro/grunge

Drie eigenzinnige bands zorgen zaterdag 28 mei voor een portie grunge en electro in Popfront. Het Friese duo BlackboxRed steelt de show op het podium met een rauwe combinatie van grunge, blues en electro. New Killer Stars is een trio met een voorliefde voor sleazy garagerock en grunge. De energieke band maakt rauwe, harde rock ’n roll zonder de factor swing uit het oog te verliezen. Bedhelm is de solo-act van Zwollenaar Johan Kuipers. Zijn Nederlandstalige electropop doet denken aan de Nederpop uit de jaren ’80, met spitsvondige teksten.

Artikel delen:

Reageer