Kunst veilen om kinderlevens te redden

Zwolle – Kinderlevens redden, dat is waar co-assistenten van de Isala klinieken voor gaan. Voor de derde keer organiseren vijf artsen in spe op 26 mei een benefietdiner in de Proosdij voor een goed doel. Deze keer gaat de opbrengst naar het ETAT (Early Triage Assessment and Treatment) project van Artsen zonder Grenzen.

Isala.jpg

Dit project zendt Europese kinderartsen uit naar derde wereld landen om locale artsen te trainen in acute zorg voor kinderen. Zodat de zorg verbetert en minder kinderen en baby’s sterven. Naast het hoofddoel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een goed doel, is de achterliggende gedachte van het benefietdiner ook het bevorderen van contact tussen specialisten, arts-assistenten en co-assistenten binnen het ziekenhuis. Lezers die willen helpen in de strijd tegen kindersterfte kunnen tot en met 25 mei een donatie doen via de website www.benefietdinerzwolle.nl.

Maatschappelijk betrokken

Naast het uitvoeren van medische specialistische gezondheidszorg, is het van belang dat artsen ook kijken naar de behoeften van de maatschappij en bijdragen aan de grootste noden van de wereld. Door een benefietdiner te organiseren dragen co-assistenten hun steentje hieraan bij. Zij worden gesteund door een eigen Comité van Aanbeveling, waarin vooraanstaande personen als voormalig minister van Volksgezondheid Els Borst en burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle zitting hebben.

Kunstwerken veilen

Het benefietdiner wordt mede mogelijk gemaakt door diverse Zwolse bedrijven. Zij sponsoren het diner en de veiling op verschillende manieren, bijvoorbeeld door een dinergang te financieren. Om tijdens het diner zoveel mogelijk geld op te halen worden er kunstwerken en activiteiten geveild.

Artikel delen:

Reageer