Kassim Bizimana langer bij VV Berkum

Zwolle – Kassim Bizimana komt ook in het seizoen 2011-2012 uit voor VV Berkum. De snelle en productieve aanvaller maakt sinds de winterstop deel uit van de Berkum-selectie en heeft bewezen dat hij een geweldige aanwinst is voor de Zwolse zaterdaghoofdklasser, die na zijn komst een opmerkelijk herstel liet zien. 

img_6610.jpg 

Berkum is vanzelfsprekend blij dat de 25-jarige spits heeft bijgetekend. Hij past goed in de spelersgroep en het bleek dat hij precies de eerder ontbrekende schakel was in de Berkum-aanval. Kassim scoorde in zijn eerste wedstrijd al direct twee keer en wist ook daarna de weg naar het doel van de tegenstander goed te vinden. In de 12 na de winterstop gespeelde competitieduels maakte hij 14 goals, waarmee hij topscorer van het afgelopen seizoen bij Berkum werd. Bij de topschutters in de Hoofdklasse C eindigde hij op een gedeelde vijfde plek waar hij dus, in tegenstelling tot zijn concurrenten, maar een half seizoen voor nodig had! 

Door die geweldige scoringsdrift trok Kassim de laatste tijd ook de aandacht van andere clubs, maar hij besloot die ‘avances’ af te wijzen en bij Berkum te blijven omdat hij het daar goed naar zijn zin heeft. “De ervaringen bij Berkum waren erg positief en ik heb veel waardering gekregen. Niet alleen van de jongens in mijn team, maar ook van de supporters en het bestuur,” is zijn commentaar.

Kassim Bizimana, die geboren is in Burundi, kwam in februari over van de Groningse tweedeklasser Velocitas en speelde eerder in het betaalde voetbal bij FC Groningen en BV Veendam. Bij die laatste club speelde hij drie seizoenen, waarbij hij vooral in 2006-2007 succesvol was met 12 doelpunten in 30 duels. In het seizoen daarna maakte een blessure echter een einde aan zijn carrière in het betaalde voetbal.Eerder werd al bekend dat Jesper Beunk volgend seizoen topklasser FC Lisse zal verruilen voor Berkum en Dirk Muis komt over van HHC Hardenberg, eveneens een topklasser. Ook aanvaller Rik Jan de Groot, topscorer bij tweedeklasser OZC in Ommen, zal volgend jaar deel uitmaken van de Berkum-selectie.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. ik heb deze prachtige voetballer alle wedstrijden gezien en vind het klasse dat ie blijft want in de hoofdklasse loopt geen een spits van dit kaliber, dit zegt ook wel iets over vv.berkum dat ie blijft want waar vind je nu meer warmte als bij deze prachtige club waar de mens nog telt


    Maak melding

  2. Zo komt het ook op mij over. Iedereen vind hem goed, dus klasse dat ie blijft. VV Berkum is idd een prachtige club, met veel goede vrijwilligers ook, maar ik zweer toch op WVF 😀


    Maak melding

Reageer