Deltionstudenten actief bij Fusion of Dance

Zwolle – Aankomende zaterdag vindt Fusion of Dance plaats. Het dancefestival zal dit jaar voor de derde maal gehouden worden op het terrein van de Wijthmenerplas in Zwolle, en trekt naar verwachting zo’n 15.000 bezoekers. De bezoekers kunnen onder andere een bezoek brengen aan de stand van Sense, waar Deltionstudenten van de opleiding Welzijn helpen met het geven van voorlichting rond seksualiteit. Studenten van de opleiding Facilitair Leidinggevende verzorgen een week lang de catering voor de medewerkers van Fusion of Dance.

De studenten Facilitair zijn een week lang verantwoordelijk voor de catering van de medewerkers. In de week in de aanloop naar het evenement zijn de voorbereidingen al getroffen. “Tijdens deze praktijkopdracht komen alle aspecten van het vak als Facilitair Leidinggevende aan bod “ vertelt Jan Ludema, leraar facilitair. “De studenten leren hoe ze moeten organiseren, wat er allemaal bij komt kijken als er dagelijks ongeveer 80 personen komen lunchen. En zaterdag 21 mei komen er zelfs 500 personen!

Seksuele voorlichting

Tijdens het evenement kunnen jongeren bij de stand gratis en anoniem terecht voor informatie, hulp en advies over bijvoorbeeld hun seksuele geaardheid, onbedoelde zwangerschap, soa, pijn bij het vrijen, seksueel geweld, enzovoort. Ook geven de welzijnsstudenten advies en voorlichting over anticonceptie en worden jongeren geholpen om de goede weg te vinden naar de juiste hulpverlener.

Artikel delen:

Reageer