Erkenning kennis en ervaring Wajongers

Zwolle – Wajongers (mensen met een arbeidsbeperking) die via een jobcoachorganisatie als ROZIJ Werk werken, doen heel wat kennis en ervaring op. Een groot deel daarvan heeft ooit het onderwijs zonder diploma verlaten omdat leren hen moeilijk viel.

 

evc_uitreiking-22.jpg

Het leren in de praktijk met ondersteuning van een jobcoach en het bedrijf zelf is vergelijkbaar met leren via een theoretische leerweg. Het zou echter goed zijn als het geleerde ergens ‘vastligt’ om aan te kunnen tonen wat een Wajonger aan kennis heeft en wat de verworven vaardigheden zijn. Tot voor kort was het moeilijk om de arbeidsparticipatie van mensen met een arbeidsbeperking vast te leggen.

In april 2010 startte ROZIJ Werk met twee collega re-integratiebedrijven en het RBO Groningen een pilot. Er is een methode ontwikkeld waarmee heel eenvoudig de deelname van Wajongers op de arbeidsmarkt én hun opgedane werkervaring in kaart gebracht kan worden met behulp van een Ervaringscertificaat (EVC). De resultaten zijn er naar: acht van de tien kandidaten van ROZIJ Werk hebben het traject succesvol afgesloten. Daarvan hebben zelfs zeven kandidaten het advies gekregen hun ervaringscertificaat aan een ROC aan te bieden en te verzilveren tot een diploma.

evc_uitreiking-51.jpg

Het Deltion Collega neemt deze taak graag op zich en hoopt nog voor de zomervakantie zeven diploma’s uit te kunnen reiken. Een top prestatie die donderdag 19 mei wordt gevierd in het bijzijn van de kandidaten, hun werkgevers, hun familie en hun jobcoaches.

Artikel delen:

Reageer