Inschrijving nieuwe muziekopleiding YOU! XL

Zwolle – Jonge muziektalenten in Overijssel die zich verder willen ontwikkelen kunnen vanaf september 2011 terecht bij YOU! XL. Dit nieuwe opleidingsprogramma is een initiatief van ArtEZ Conservatorium en Kunst & Cultuur Overijssel (KCO). Leerlingen van de muziekscholen hadden tot mei voorrang bij het inschrijven. De inschrijving is vanaf nu geopend voor álle jonge muziektalenten in Overijssel. De inschrijftermijn sluit op 1 juli 2011. Meer informatie over het programma en inschrijven is te vinden op www.youxltalent.nl.

Getalenteerde muziekleerlingen volgen, naast de lessen bij hun eigen docent, een uitdagend programma bestaande uit lessen en podiumactiviteiten. YOU! XL betekent hoofdvaklessen bij een hoofdvakdocent van ArtEZ Conservatorium, theorielessen, workshops, ensembledagen, deelname aan concerten en concoursen en deelname aan een grote, reizende muziekproductie voor alle deelnemers in schooljaar 2012-2013.

Voor wie?

In schooljaar 2011-2012 is er plaats voor 50 leerlingen. Er gelden een aantal toelatingseisen voor wat betreft leeftijd, opleiding, motivatie en speelniveau. Op de website www.youxltalent.nl is hier alles over te vinden.

Organisatie

YOU! XL is een samenwerkingsverband van ArtEZ Conservatorium, Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) en muziekscholen en Centra voor de Kunsten. Zij vinden het belangrijk om jong muziektalent in de provincie meer ontwikkelingskansen te bieden. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van de provincie Overijssel en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Artikel delen:

Reageer