Eikenlaantje behouden voor de toekomst

Het historische Eikenlaantje blijft behouden voor toekomstige generaties. Aan de Belvédèrelaan in Stadshagen wordt de openbare school De Schatkamer gebouwd. In het ontwerp wordt rekening gehouden met het Eikenlaantje. De gemeente Zwolle neemt de hiermee gepaard gaande extra kosten voor haar rekening.

Het laantje stamt al uit de 14e eeuw en liep vroeger van de havezate Voorst (in Voorst C) naar het vroegere kasteel Werkeren. Restanten van het Eikenlaantje zijn nog te zien tegenover de jeugdtuinen in Westenholte aan de noordkant van de Voorsterweg en loopt aan de andere kant van de spoorlijn door naar Werkeren. Het laantje is niet meer in gebruik als weg, maar wordt nog wel geaccentueerd door een rij eiken aan weerszijden.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Toen de nieuwe Hasselterweg (noodweg) er nog niet lag kon je over dit zandpad vanaf de Voorsterweg naar Mastenbroek (en later ook de beginfase van Stadshagen) fietsen. De officieele naam voor dit pad is de Werkerallee en het was vroeger de toegang tot Havezate Werkeren.

    Mooi dat het in tact blijft!


    ⚠️ Meld

Reageer