Oefenduel Berkum Dames – FC Zwolle Vrouwen

Zwolle – Op 28 mei 2011 viert Voetbalvereniging Berkum het 50-jarig jubileum. Ter gelegenheid van dit heuglijke feit spelen de vrouwen van VV Berkum Dames 1 op die dag een vriendschappelijke wedstrijd tegen de vrouwen van FC Zwolle.

Vrouwenvoetbal maakt als snelst groeiende teamsport in Nederland een stormachtige ontwikkeling door. Het succes van het Nederlands Vrouwenelftal op het EK in 2009 en de start van de Eredivisie voor vrouwen hebben die ontwikkeling sterk beïnvloed. Ook in Zwolle is het vrouwenvoetbal sterk in opkomst. De vrouwen van FC Zwolle spelen in de Eredivisie en dragen in de regio Zwolle in belangrijke mate bij aan de populariteit van het vrouwenvoetbal.

Ook de in 2007 opgerichte damesafdeling van Berkum is hard gegroeid. De toenemende populariteit van het vrouwenvoetbal heeft ervoor gezorgd dat er nu ruim 100 vrouwen en meiden bij Berkum voetballen. En met succes, want de vrouwen van Dames 1 zijn onlangs kampioen geworden in de derde klasse KNVB en hebben daarmee promotie naar de tweede klasse gerealiseerd.

De wedstrijd VV Berkum Dames 1 – FC Zwolle wordt gespeeld op zaterdag 28 mei om 14.00 uur op sportpark De Vegtlust aan de Boerendanserdijk in Berkum. De toegang voor de wedstrijd is gratis.

Zoals eerder was aangekondigd speelt het eerste elftal van Berkum, dat ook volgend seizoen in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal uitkomt, in het kader van het 50-jarig bestaan van de club op 23 juli in een ‘drietrapstoernooi’. In het Oosterenk-stadion wordt dan de strijd aangebonden met FC Zwolle en de Duitse topclub HSV.

Artikel delen:

Reageer