Zonta Club Zwolle heeft primeur met ‘diner en blanc’

Zwolle – Zo’n honderd vrouwen dineren op een geheime locatie, met álles in het wit, behalve het eten zelf. Een stijlvolle, gezellige, culinaire fundraisingactie van Zonta Club Zwolle en omgeving met een eigen versie van het ‘diner en blanc’ op dinsdagavond 24 mei. Diners en Blanc ® worden door de hele wereld gehouden, veelal voor de fun, soms als fundraisingproject. Voor zover bekend is het de eerste keer dat het diner en Blanc in de omgeving van Zwolle wordt georganiseerd. 

In de zomer van 2010 probeerde Zonta Club Zwolle het fundraising- diner en blanc uit in een kleine setting. Het beviel zó goed dat er als fundraisingactiviteit van het jaar een groter event van gemaakt is. Spelregels zijn: iedereen is stijlvol gekleed in het wit met hoed of haartooi, alle tafels worden gedekt met wit tafellinnen en serviesgoed, de locatie is in het wit gedecoreerd. Iedere Zwolse Zontian heeft vriendinnen of relaties uitgenodigd en is de spil van een groepje, dat onderling de taken voor het driegangen diner verdeelt. Ieder levert een aandeel aan de maaltijd.


Goede doel

Het doel van de fundraising is de ‘Stichting Vriendenkring van IJsselheem Zwolle en omgeving’. Deze Vriendenkring faciliteert activiteiten en materialen voor ouderen die wonen of zorg ontvangen in de locaties van IJsselheem: Weezenlanden, Nieuwe Haven, Werkeren, Elisabeth Gruijtershuis en Judith Helmichhuis. Het gaat om zaken die niet kunnen worden bekostigd uit de reguliere financiering. Een aanvraag die de Vriendenkring specifiek bij Zonta indiende, betreft een gemotoriseerde duofiets. Daarmee kan de oudere samen met familie of begeleider tochtjes maken. Fietsen in de omgeving, de oude buurt of in de natuur draagt bij aan een positieve beleving van het moment en verhoogt de kwaliteit van leven. Het entreegeld voor het diner en blanc bedraagt 15 euro per persoon of meer.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer