Straatspeeldag Roemer Visscherstraat Wipstrik

Zwolle – Woensdagmiddag 1 juni is het weer Nationale Straatspeeldag. Op die dag gaan meer dan 2000 straten in Nederland een middag dicht voor het verkeer. Voor veel kinderen is dat een unieke ervaring: voor één keer krijgen zij alle ruimte om midden op straat te spelen. Dit jaar zal deze geweldig leuke middag gehouden worden in de Roemer Visscherstraat achter de Emmaschool. Het begint om 13.30 uur en eindigt om 16.00 uur.

Maar behalve een grandioos feest is de straatspeeldag vooral een actiedag voor veilig, kindvriendelijk verkeer. Een prima gelegenheid om verkeersveilige situaties in de buurt aan de kaak te stellen. Zoals wellicht bekend is de Bredersotraat al sinds enige tijd 30 km-zone. Dit is te zien aan de 30-km borden. De inrichting van de 30-km zone laat echter nog veel te wensen over. Zo is het niet voor iedereen duidelijk dat er maar 30 km gereden mag worden en dat de Brederostraat geen voorrangsweg meer is. Dit leidt soms tot gevaarlijke situaties.

Wethouder.

Op de straatspeeldag hoopt de organisatie de wijkwethouder, de heer Piek te spreken om samen met hem de knelpunten in de 30-km zone nog eens door te nemen en onder de aandacht te brengen. Tevens zal hij gevraagd worden de straatspeeldag feestelijk te openen door het aanbrengen van een deel van een verkeersplein op het schoolplein naast de Koningin Emmaschool.

Wat is er te doen?

Voor de kinderen is er o.a. een luchtkussen, workshops streetdance en Zumba, voetbal, allerlei spelletjes, broodjes bakken, schminken en haarvlechten. Kortom; een middag voor zowel kleine als grote kinderen. We hopen iedereen te verwelkomen op 1 juni van 13.30 tot 16.00 uur in de Roemer Visscherstraat.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Heb ik weer…..Ik vind dit goede acties, vergeet dat niet, maar het komt mij zo slecht uit, aangezien ik onder andere in die wijk postpakketten bezorg…..


    Maak melding

Reageer