Online verkoop woningen Muziekwijk succesvol

Zwolle – De online verkoop van de 55 nieuwbouwwoningen die Woningstichting SWZ in de tweede fase van de Muziekwijk realiseert is zeer succesvol verlopen. Vanaf woensdag 18 mei 19.00 uur konden belangstellenden via de website www.muziekwijkzwolle.nl een optie nemen op één van de 38 tuinwoningen of 17 verandawoningen.

 

verandawoning.jpg

 

Binnen 30 minuten waren zo’n 45 van de 55 nieuwbouwwoningen reeds onder optie en stonden al meerdere personen op de reservelijst. Er zijn nog enkele woningen vrij waar een eerste optie op genomen kan worden of waarvoor belangstellenden zich als reservekandidaat kunnen opgeven. Om de start van de verkoop te vieren waren alle kinderen uit de wijk uitgenodigd voor een ballonnenwedstrijd. De opkomst was ook hier groot en om 19.00 uur precies gingen de ballonnen de lucht in.


Succesvolle verkoop

Een succesvolle verkoop werd al verwacht, omdat het moderne en complete woningen worden in een wijk met veel aandacht voor groen en duurzaamheid. Toch is het succes volgens SWZ ook toe te schrijven aan de prijs-/kwaliteitverhouding van deze woningen in de inmiddels zeer geliefde Muziekwijk. Ook de verkoop van de eerste fase was eerder al succesvol. Toen stonden voor 21 woningen 43 personen op de wachtlijst.

Vernieuwing blijkt te werken

On-line verkoop klinkt in de huidige tijd misschien niet eens als bijzonder. Toch is dit voor een woningbouwproject innovatief. SWZ is dan ook zeer blij dat deze nieuwe vorm succesvol blijkt. De mensen die nu een eerste optie op een woning hebben genomen, hebben op zeer korte termijn een gesprek met de makelaar, waarna de verkoop officieel kan worden.

Nieuwbouw tweede fase Muziekwijk

In de tweede fase worden in totaal 111 koop- en huurwoningen gebouwd, waarvan 66 eengezinswoningen, 19 appartementen en 26 kleinere appartementen voor Frion. De verkoopprijzen zijn vanaf € 159.900 v.o.n. voor de verandawoningen en vanaf € 181.000 v.o.n. voor de tuinwoningen. De start van de bouw is in het najaar van 2011 en de eerste woningen worden naar verwachting in het voorjaar van 2012 opgeleverd.

300 nieuwe woningen in de Muziekwijk

Tot 2014 realiseert Woningstichting SWZ in de Muziekwijk ruim 300 nieuwe woningen. De voorbereidingen voor de derde fase zijn inmiddels in volle gang. In de Muziekwijk worden appartementen gebouwd (circa 80-120 m2) en eengezinswoningen (vanaf circa 100 m2). Mens- en Milieuvriendelijk Wonen Trapjeswijk krijgt een plek aan de Klooienberglaan.

Belangstellenden kunnen zich nog steeds opgeven voor de komende fasen in de Muziekwijk. Voor meer informatie zie www.muziekwijkzwolle.nl De Muziekwijk is te volgen op Twitter (klinktgoedSWZ) en op Facebook (Muziekwijk Zwolle).

Artikel delen:

Reageer