Scholen Zwolle krijgen aanval van vertellers

Zwolle – Duizenden leerlingen krijgen maandag 23 mei en dinsdag 24 mei een ‘aanval van vertellers’. Op tientallen basisscholen van Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio vinden deze ‘vertelaanvallen’ plaats. Gedurende twee dagen rijden ronkende Vertelbussen rond om in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk scholen te bezoeken. De aanval wordt verzorgd door leerlingen van de Van der Capellen scholengemeenschap, speciaal opgeleid in het verhalenvertellen.

vertellers_in_de_aanval_definitief.jpg

Luid toeterend komen de bussen met vertellers het schoolplein van de school oprijden. De vertellers verspreiden zich in razend tempo in de school; ze nemen de les over van meesters en juffen en beginnen te vertellen. De kinderen zullen compleet verrast zijn en ademloos luisteren naar prachtige verhalen. Na het verhaal sprinten de vertellers de school uit; net zo snel als ze kwamen. Met piepende banden en de geur van smeltend rubber vertrekt de Vertelbus richting de volgende school. De stunt heet ‘Vertellers in de aanval’ en laat een spoor van verhalen in Zwolle en omgeving achter…

De vertelaanvallen (trouwens ook in Hattem, Ommen, Vinkenbuurt, Dalfsen, Nieuwleusen, en Lemelerveld) worden uitgevoerd door vertelleerlingen van de Van der Capellen scholengemeenschap. Deze leerlingen zijn in de afgelopen maanden in een speciaal verteltraject in samenwerking met het Waterval Vertelfestival intensief getraind in het vertellen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Het Jeugdjournaal brengt dinsdagavond 24 mei Vertellers in de aanval in de uitzending (18.45 uur).
    Opnames werden vandaag gemaakt op OBS De Oosterenk.


    Maak melding

Reageer