Jump In Zwolle

Zwolle – Op het terrein van van Hippisch Centrum de Haerst in Zwolle vindt zaterdag Jump In Zwolle plaats. Het paardenevenement viert dit jaar haar 5e editie. Bij deze 5e editie komen naast de ruiters en paarden dit jaar ook Quads aan de start!

jump_7-1.jpg

Vrijdagavond startte Jump In Zwolle met een oefenparcours voor pony’s en paarden. Hierbij konden de ruiters en amazones hun paarden kennis laten maken met de hindernissen en de entourage. Zaterdagmorgen startten de ponyruiters (zie foto’s). De hele dag door kunnen ze twee parcoursen rijden vanaf de klasse B (beginnend) tot ZZ (zeer zwaar). Zaterdagmiddag tussen 16.00 – 18.00 uur komen de ponyruiters met hun begeleider in het Verrassingsparcours aan de start. De ponyruiter springt een parcours en als er op de bel gedrukt wordt, start de volwassen begeleider met een parcours op een quad. Het koppel dat de minste strafpunten behaalt wordt de winnaar van het Verrassingsparcours. Naast het al meer bekende spijkerbroekhangen (begeleider hangt aan een spijkerbroek en de ponycombinatie springt een parcours, zolang de begeleider blijft hangen) is de quad-race uniek in Nederland.

jump_1-1.jpg

jump_2-1.jpg
Vallen, en weer opstaan… Maar wel een diskwalificatie!

jump_4-1.jpg

Zaterdagavond komen de veteranen aan de start. Zondag starten de paardencombinaties B t/m ZZ. Regionale coryfeeën als Suzanne Houtzeel, Michel Priemis, Joke Dijk, Stefano Adamowicz, Kristian Johanneson en Rianne Nalis verschijnen dit jaar weer aan de start.

Bedrijven en studenten

Gelukkig kan Jump In Zwolle ook dit jaar weer rekenen op de medewerking van veel bedrijven en organisaties uit Zwolle en omgeving. Landstede MBO Veilig & Beschermd en Talentstad nemen de beveiliging van het evenement op zich. Ook leerlingen van de Paardrijclass, MBO Hippische Opleidingen en Landstede-studenten met passie voor paarden helpen dit jaar mee bij Jump In Zwolle.

Gratis toegang

De toegang is gratis. Meer informatie en het vraagprogramma zijn te vinden op www.jumpinzwolle.nl. 

jump_3-1.jpg 

jump_6-1.jpg

jump_8-1.jpg

jump_9-1.jpg 
Een weigering…

jump_5-1.jpg

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Leuk evenement,

    Erg goede organisatie ieder jaar weer en leuke en gezellige sfeer. Ga er straks zeker even kijken met onze dochter.

    :D:D


    Maak melding

Reageer