Voorbeschouwing FC Zwolle – SC Cambuur

Zwolle – Art Langeler denkt dat zijn ploeg zondagmiddag in staat is om ten koste van SC Cambuur de finale van de play-offs te bereiken. De trainer van FC Zwolle wil resultaat boeken met aanvallend voetbal. FC Zwolle kan dit belangrijke duel weer beschikken over doelman Diederik Boer en spelverdeler Arne Slot.

"We moeten winnen en gaan dus aanvallend en gedurfd spelen. Cambuur kan zich terugtrekken en hopen op snelle tegenstoten. Dat hadden we willen voorkomen, maar is dus niet gelukt. Maar het is geenszins zo dat we nu aan een kansloze missie beginnen. We hebben onszelf zwaar tekort gedaan en dat gaan we rechtzetten", aldus Langeler op de officiële website van de Jupiler League.

Cambuur-trainer Alfons Arts weigert veel risico te nemen met een 2-1 voorsprong op zak uit de eerste confrontatie. "We gaan niet met de kont achterin hangen, maar we zullen ook niet vol op de aanval voetballen en Zwolle zo in de kaart spelen. De wijziging die overwogen wordt, kan zowel op het middenveld als in de verdediging zijn. Dit is een goede uitgangspositie, wij moeten pas echt wat doen als zij een doelpunt maken."

Artikel delen:
Reacties 37
 1. Mag toch niet waar zijn, speel je 4x in ’t seizoen tegen Cambuur. Volgens mij was Mark elke wedstrijd gevaarlijk, als ie niet ook elke wedstrijd al scoorde…..Ben je nog geen 10 minuten bezig in de beslissende pot; weet je NOG niet hoe je em moet bestrijden. Scoort ie gewoon de 0-1. Hoe is dat mogelijk? >:(>:(>:(


  Maak melding

 2. Zwols commentaar (tenminste, dit kan Erwin K. heel goed zijn, heb em al een tijd niet gesproken) nu op RTV Twente-radio. Waarom is deze pot eigenlijk niet op RTV Twente-tv? Of “doen” ze Heracles vandaag 😛


  Maak melding

 3. Oh, wat ontbreekt het Zwolle aan overtuigings kracht. Ze willen wel, maar voetballen meer tegen zichzelf dan tegen Cambuur:'(


  Maak melding

 4. ze voetballen tegen zichzelf… wel jammer om te zien dat het zwolle publiek niet echt achter de ploeg staat en dat ze kennelijk de vries voor vanalles en nog wat uitmaken gezien zijn reactie na zijn goal..


  Maak melding

 5. 1 minuut voor de strafschoppen nog een bal op de lat door Cambuur. Doordat Boer em aanraakte zei de verslaggever, ik zag het niet. Maar goed….nu pengels!!


  Maak melding

 6. 1 minuut voor de strafschoppen nog een bal op de lat door Cambuur. Doordat Boer em aanraakte zei de verslaggever, ik zag het niet. Maar goed….nu pengels!!


  Maak melding

 7. Bericht door Henk, op 22 mei 2011 om 15:35
  Ze dachten al weken geleden dat ze kampioen waren. Incl. de trainer. Dan red je het nu niet meer.

  Henkie jij weet ook alles hé!


  Maak melding

 8. Bericht door forzafcz, op 22 mei 2011 om 15:28
  ze voetballen tegen zichzelf… wel jammer om te zien dat het zwolle publiek niet echt achter de ploeg staat en dat ze kennelijk de vries voor vanalles en nog wat uitmaken gezien zijn reactie na zijn goal..

  Waar was jij dan? In het stadion niks van meegekregen iig!

  Dennis is een Zwollenaar!!:D

  Ik zag (helaas in de verlenging pas) weer strijd en passie, houdt dit vast bois!:D


  Maak melding

 9. Jaaaaaaah!!!!!
  Die de vries werd niet geprovoceerd voordat hij die goal gemaakt had. Hij begon gelijk gebaren te maken naar het publiek na zijn goal. Nergens voor nodig ij vond dat zelf blijkbaar leuk om te doen. Nadat hij de penal gescoord had maakte hij gebaren naar de uitgenodigde kinderen op de Zuid tribune. Domme lamzak.
  Kan niet rennen of een actie maken. Hij is alleen gevaarlijk in de 16, maar zo lang de bal daar niet komt voegt hij verder niets toe.
  Achja, WE ZIJN DOOR!!!


  Maak melding

 10. Nadat hij de penal gescoord had maakte hij gebaren naar de uitgenodigde kinderen op de Zuid tribune. Domme lamzak.

  Dit zag ik net ook in de herhaling van de wedstrijd, wat een boerenlul zeg tegen die kinder BAH!

  Kan niet rennen of een actie maken. Hij is alleen gevaarlijk in de 16, maar zo lang de bal daar niet komt voegt hij verder niets toe.

  En toch….. had ik er zo 1 wel bij willen hebben….


  Maak melding

 11. @natascha

  ik kon er helaas niet bij zijn en moest het via de tv volgen maar na de 0-1 hoorde ik het zwolse publiek nauwelijks. en als je de beelden goed bekijkt reageert de vries toch echt op het publiek


  Maak melding

 12. Bericht door Natascha, op 22 mei 2011 om 19:14
  Nadat hij de penal gescoord had maakte hij gebaren naar de uitgenodigde kinderen op de Zuid tribune. Domme lamzak.

  Dit zag ik net ook in de herhaling van de wedstrijd, wat een boerenlul zeg tegen die kinder BAH!

  Heb je die actie van de nummer 6 van Cambuur ook gezien dan? Botteghin wilde feestvieren met de ME, rende langs de Cambuurspelers, stond een beetje te juichen en kon nog net het been ontwijken wat voluit zijn richting op ging. Wat een gefrustreerde mannetjes bij Cambuur.

  Trouwens ik vond onze spelers wel erg (opgefokt/boos) reageren op het Cambuurpubliek, was er iets voorgevallen?


  Maak melding

 13. Zwolle- supporters hebben een blauw-witte bril op.
  Overigens, dat haantjesgedrag, want zo kan je het ook noemen, daar kicken sommige kippetjes nogal op 😛


  Maak melding

 14. Linda, ik kon er niet bij zijn vanwege, dat ik moest werken, maar vertel, ik begrijp niet wat je bedoelt.
  Ik hoorde via de radio het verslag en wat had ik de past in. Zelfs nog na de pengel van Sjoerd, normaal toch een zekerheidje. Maar o zo blij met het eindresultaat. Maar eens kijken of ik donderdag avond voor 20.00 u weg kan……… Forza FCZ.


  Maak melding

 15. Bericht door forzafcz, op 22 mei 2011 om 23:46
  @natascha

  ik kon er helaas niet bij zijn en moest het via de tv volgen maar na de 0-1 hoorde ik het zwolse publiek nauwelijks. en als je de beelden goed bekijkt reageert de vries toch echt op het publiek

  Ik heb gisteravond de hele wedstrijd na gekeken op EL3 en nog steeds niet echt iets raars gezien. De Vries reageert altijd zo naar supporters, maar ik ben natuurlijk de enige die de hele JL volgt;)

  @Inge
  Ook dat heb ik gisteravond pas gezien op EL3.

  @Linda
  Linda waar doel je op want ik snap helemaal niks van je haantjes en kippetjes verhaal…;)


  Maak melding

 16. Inge misschien om Maachi? Aangezien die ook weer flink aan de beurt was, ook dat hoorde ik trouwens in het stadion niet echt.


  Maak melding

 17. Aangezien die ook weer flink aan de beurt was, ook dat hoorde ik trouwens in het stadion niet echt.

  Vanaf onze plaats was het wel goed te horen.  Maak melding

 18. en dat ze kennelijk de vries voor vanalles en nog wat uitmaken gezien zijn reactie na zijn goal..

  onzin verhaal dit. Tijdens het inschieten voor de wedstrijd werd er zelfs geklapt en gejuicht toen de Vries raak schoot dus…..  Maak melding

 19. onzin verhaal dit. Tijdens het inschieten voor de wedstrijd werd er zelfs geklapt en gejuicht toen de Vries raak schoot dus…..

  Op fczwolle.org wordt toch echt toegegeven dat de Vries enigszins racistisch bejegend werd.  Maak melding

Reageer