Spellenvereniging Blauw! naar EK

Zwolle – Leden van Spellenvereniging Blauw! te Zwolle zijn 2e geworden op het Nederlands Kampioenschap bordspellen voor teams en hebben hiermee een ticket van deelname verdient voor het Europees Kampioenschap in Essen (Duitsland) tijdens de grootste spellenbeurs ter wereld.

Met het team “Meppel ziet Blauw!” bestaande uit Oscar Bijvank, Erik Ruigrok, Martijn van der Vlag en Sieger Cuperus hebben ze met 16 andere teams gestreden voor de titel waarbij ze met 55 punten een tweede plaats hebben bemachtigd. Sieger Cuperus is op het laatst nog aan het team toegevoegd na het wegvallen van een teamlid en heeft hierdoor het team gered om toch mee te kunnen doen aan het NK. Het team “Krasse Knarren” is net met één punt verschil Nederlands Kampioen geworden.

Ze gaan Nederland vertegenwoordigen op de 29e editie van de Internationale Spieltage waar naast het Europees Kampioenschap meer dan 150.000 bezoekers uit alle werelddelen afreizen naar Essen. Afgelopen jaar waren er 786 standhouders uit 32 landen, die meer dan 650 nieuwe spellen presenteerden. Tijdens de beurs kun je alle nieuwe spellen spelen en bemachtigen op een 44.000 vierkante meter vloer om vervolgens weer een heel jaar uit te kijken naar de volgende beurs.

De leden van Spellenvereniging Blauw! doen al 3 jaar achtereen mee met het Nederlands Kampioenschap maar dit is de eerste keer dat ze mogen deelnemen aan het Europees Kampioenschap. De Spellenvereniging speelt om de week (even weken) op dinsdag avond in Cafe ’t Beugeltje te Zwolle. De avonden zijn vrij te bezoeken. Bij interesse kun je ze eens opzoeken tijdens een spellenavond of om van te voren eens te kijken op www.spellenvereniging.nl

Artikel delen:

Reageer